Dagagenda

Eastern Promises (David Cronenberg). De onder- en bovenwereld botsen in hedendaags Londen, als een verpleegster zich ontfermt over de baby van een overleden Russisch meisje dat onder valse voorwendselen de prostitutie is ingelokt....

Door Jan Pieter Ekker

Film
California Dreamin’ (Endless) (Christian Nemescu). Op het Roemeense platteland wordt een geheim NAVO-transport op een zijspoor gezet door een corrupte stationschef. (in 6 zalen)

Film
See You in Vegas (Antoinette Beumer en Maaik Krijgsman). Innemend, amusant portret van illusionist Hans Klok op zijn weg naar het wereldpodium. (in 4 zalen)

Film
4 Maanden, 3 weken en 2 dagen (Cristian Mungiu). Imposante sfeerschets over twee hartsvriendinnen in het Roemenië van dictator Ceau¿sescu. (in 12 zalen)

Film
De scheepsjongens van Bontekoe (Steven de Jong). Prettig ouderwetse avonturenfilm waarin drie tieners met schipper Bontekoe meevaren naar Java. (in 102 zalen)

Film
Tussenstand (Mijke de Jong). Ontluisterende schets van twee veertigers (Elsie de Brauw en Marcel Musters) die denken hun scheiding netjes op te lossen. Eigenbelang en ijdelheid voeren de boventoon. (in 10 zalen)

Film
The Diving Bell and the Butterfly (Julian Schnabel). Waar gebeurde geschiedenis over de hoofdredacteur van de Franse Elle, die nadat hij is getroffen door een beroerte alleen zijn linkerooglid nog kan bewegen. (in 11 zalen)

Film
Falkenberg Farewell (Jesper Ganslandt). Dromerige, melancholische film over vijf 20-plussers op de grens van de echte, volwassen wereld. De jongens hangen rond alsof de tijd heeft stilgestaan in het Zweedse stadje Falkenberg. Meisjes zijn afwezig. (in 4 zalen)

Film
Michael Clayton (Tony Gilroy). George Clooney als advocaat van de duivel die van zijn geloof valt, in een ambitieuze combinatie van een thriller, rechtbankdrama en karakterstudie. (in 14 zalen)

Film
Alles is liefde (Joram Lürsen). Sprankelende, trefzekere variatie op Love Actually, met het oer-Hollandse sinterklaasfeest als verbindende factor. (in 100 zalen)

Film
Control (Anton Corbijn). Bescheiden, breekbaar en sterk portret, dat zonder te romantiseren recht doet aan het bijzondere leven van Ian Curtis, de zanger van de legendarische band Joy Division. (in 6 zalen)

Film
Timboektoe (Dave Schram). Verfilming van de Timboektoe-reeks van Carry Slee, over Nederlandse kinderen op een Franse camping, door het team dat eerder de hit Afblijven maakte. (in 69 zalen)

Film
Iklimler (Nuri Bilge Ceylan). Turkse variatie op Scènes uit een huwelijk. Terwijl de seizoenen voorbijgaan, focust Nuri Bilge Ceylan op kleine voorvallen. (in 5 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden