Dagagenda

Theater..

Madame de Sade van Yukio Mishima door Toneelgroep Amsterdam. Met mannen in vrouwenrollen, en Barry Atsma in de titelrol. Regie: Krzysztof Warlikowski. Koninklijke Schouwburg, Den Haag, 0900- 3456789 (10cpm).

Driekoningenavond van Shakespeare in een actuele versie van Theu Boermans, door de Theatercompagnie. Met Carice van Houten als het meisje Viola, dat zich uitgeeft voor een jongeman. Stadsschouwburg, Amsterdam, 020-6242311.

Muziek

Wereld Muziektheater Festival 2006 KigeziNdoto Mumbi Kaigwa/The Theatre Company, Rotterdamse Schouwburg, 010-4118110.

Novastar treedt op in de Melkweg in Amsterdam, 020-5318181.

The Schubert Ensemble speelt in het Concertgebouw, Amsterdam, 020-6718345.

Wandeling

Noord-Brabant Wandeling bij het Grootmeer in Wintelre. Vertrekpunt: De Houtschuur aan de Merenweg van Wintelre naar Vessem (na het sportpark tweede zandpad rechtsaf). De wandeling is morgenochtend, om 09.30 uur. Iedereen is welkom. Zie www.ivn.nl.Meer: volkskrant.nl/kunsttips

Bioscoop

Door Jan Pieter Ekker

Ice Age 2: The Meltdown (Carlos Saldanha). Geslaagd vervolg op de kaskraker uit 2002. Dit keer gaan de morsige mammoet, de slissende luiaard en de dubbelhartige sabeltijger op de loop voor smeltend ijs. Het water, de lava en het vuur zijn niet van echt te onderscheiden. De vachten van de beesten zijn nog pluiziger dan in het eerste deel. (Nederlandse versie in 111 zalen; originele in 78)

Capote (Benett Miller). Sober portret van de schrijver Truman Capote. Hij komt gedurende zijn werkzaamheden aan de roman In Cold Blood (1966) tot het besef dat het succes zijn onschuld en integriteit opvreet. (in Tuschinski Amsterdam en Louis Hartlooper Complex Utrecht)

The Sun (Aleksandr Sokoerov). Derde deel van reeks portretten van dictators. Na Hitler en Lenin is ditmaal de Japanse keizer Hirohito aan de beurt. Aan de top van de hiërarchie blijken zich vooral schertsfiguren op te houden. (in Filmmuseum Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Lux Nijmegen en Lantaren/Venster Rotterdam)

Brokeback Mountain (Ang Lee). Regisseur Ang Lee speelt met de conventies van de western in zijn film over de geheime liefdesrelatie van twee stoere kerels uit Wyoming. Peilloos verdriet en onvervulde verlangens worden tastbaar. (in 43 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden