Dagagenda

Literatuur..

Het Hoge Woord. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) treden vanavond in de Winkel van Sinkel Jan Siebelink en Hanz Mirck op. De entree is gratis, en reserveren is niet mogelijk. Plaats: Oudegracht 158, Utrecht. 030-2303030.

Pop

Buju Manton speelt vanavond in De Melkweg, Amsterdam en morgen in Nighttown in Rotterdam.

Alamo Race Track speelt in Paradiso, Amsterdam.

Coheed & Cambria treedt op in Vera in Groningen.

Jazz

Graduation Jazzfestival Eindexaminandi van het Conservatorium van Amsterdam presenteren zij zich tijdens het Graduation Jazz Festival in het Bimhuis in Amsterdam met hun eigen muziek, bands en interpretaties. Piet Heinkade 3, Amsterdam. 020-7882150

Lezing

Gebied In Café LUX in Nijmegen wordt vanavond gesproken over en gekeken naar het gebied tussen Nijmegen en Arnhem. Over 10 jaar wonen daar 160 duizend mensen. Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen. Toegang gratis. 0900-5894636.

Film In het Louis Hartlooper Complex in Utrecht praat Pieter Kuijpers met filmer Jos Stelling. Plaats: Tolsteegbrug 1, 3511 ZN Utrecht. Toegang gratis. 030-2320450.

Bioscoop

Film Door Ronald Ockhuysen

Vers le sud (Laurent Cantet). Intelligent geregisseerd drama over drie vrouwen die in Haïti seks kopen bij lokale mannen. De paradijselijke beelden contrasteren met de pijn en het verdriet die na de onvermijdelijke cultuurbotsing loskomen. (in Cinecenter Amsterdam, Filmschuur Haarlem, Lantaren/Venster Rotterdam en Louis Hartlooper Complex Utrecht)

Langer licht (David Lammers). Terloopse, indringende schets van een moeizame relatie tussen een vader en een zoon. In Amsterdam-Noord verwerken beiden op eigen wijze een traumatische gebeurtenis. (in 7 zalen)

The Wayward Cloud (Tsai Ming-liang). Kitscherige kunstmatigheid en schrale seks voeren de boventoon in Taiwanese film over een mislukte liefde en de opnamen van een pornoproductie. (in 6 zalen)

The Road to Guantánamo (Michael Winterbottom). Nauwgezette reconstructie van de geruchtmakende zaak van de Tipton Three, die door de Amerikaanse overheid van hun vrijheid werden beroofd. Op het filmfestival van Berlijn bekroond met een Zilveren Beer. (in 12 zalen)

Ballets russes (Daniel Geller en Dayna Goldfine). Documentaire over twee dansgroepen, die in de vorige eeuw tot de wereldtop behoorden. Met fraai archiefmateriaal en opvallend krasse knarren. (in 5 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden