Dagagenda

Expositie..

Stillevens In de expositie De Verleiding in het Prinsenhof in Delft staat t/m 7 januari het werk van de schilder Jan van Huysum (1682-1749) centraal. Hij was in de 18de eeuw geliefd om zijn bloem- en fruitstillevens.

Tibet De Tibetaanse cultuur, de geschiedenis van het land en het Tibetaanse boeddhisme vormen het decor van een tentoonstelling in het Wereldmuseum in Rotterdam, die t/m 7 januari te zien is. Centraal staan de 14 mannen die sinds 1391 de titel van Dalai Lama hebben gedragen.

Toorop vs Klimt Schilder Gustav Klimt raakte rond 1900 erg geïnspireerd door het werk van Jan Toorop. In het Gemeentemuseum in Den Haag is, dankzij de samenwerking met het Albertina-Museum in Wenen, voor het eerst het werk van Toorop tegenover dat van Klimt geplaatst. Te zien t/m 7 januari.

Kerst 1 Op Paleis Het Loo in Apeldoorn is te zien is hoe in de afgelopen 300 jaar de stadhouderlijke familie en de koninklijke familie het kerstfeest vierden. De Tuindienst van het paleis geeft t/m 24 december demonstraties van het maken van guirlandes, kerstkransen en andere groendecoraties.

Kerst 2 In het Museum voor Heiligenbeelden in Kranenburg bij Vorden, is dit jaar een grote verzameling kerststallen uit de hele wereld te bewonderen. T/m 30 december. Meer: volkskrant.nl/kunsttips

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden