Dagagenda

Door Jan Pieter Ekker..

Door Jan Pieter Ekker

Film
Mio fratello è figlio unico (Daniele Luchetti). De fascist Accio en zijn communistische broer Manrico komen in het Rome van de jaren zestig en zeventig tegenover elkaar te staan, maar willen wél hetzelfde meisje. (in 16 zalen)

Film
In the Valley of Elah (Paul Haggis). Dappere, bij vlagen ontroerende film over de consequenties van het voeren van oorlog. De voor een Oscar genomineerde Tommy Lee Jones overtuigt in de hoofdrol, maar de vorm waarin Paul Haggis zijn aanklacht goot – een thriller annex buddyfilm – doet afbreuk aan het sterke gegeven. (in 18 zalen)

Film
Desmond en het moerasmonster (Magnus Carlsoon). Vrolijke stop- motion poppenanimatie, over het biggetje Desmond dat met zijn vriendjes in het Frambozenbos woont. Ondanks de frontal nudity van Desmond uitermate geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. (in 12 zalen)

Film
Lust, Caution (Ang Lee). In een rustig tempo ontvouwt grootmeester Ang Lee een zonderlinge, maar onontkoombare romance tussen een collaborateur en een lid van een verzetsgroep, in Shanghai en Hongkong tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op het festival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw. (in 16 zalen)

Film
Nightwatching (Peter Greenaway). Het ontstaansproces van de Nachtwacht, Rembrandts wereldberoemde schuttersstuk, is het uitgangspunt voor een rijke bespiegeling over kunst, liefde, verlies en verraad, waarbij regisseur Peter Greenaway als bonus een onvervalst moordmysterie opdient. (in 6 zalen)

Film
Gone Baby Gone (Ben Affleck). In het regiedebuut van acteur Ben Affleck gaan twee detectives op zoek naar een verdwenen meisje. Het resultaat is eerder een ingetogen geregisseerde studie naar moraal vol verrassende wendingen dan een simpele hard-boiled detective. (in 21 zalen)

Film
Hallam Foe (David MacKenzie). Boekverfilming over de fantasierijke puber Hallam Foe die een even kinderlijke als brutale pose kan aannemen. Jamie Bell, bekend als de balletjongen Billy Elliot, overtuigt in de hoofdrol. (in 7 zalen)

Film
Away from Her (Sarah Polley). Fiona en Grant zijn al veertig jaar samen, maar als zij Alzheimer krijgt, brengt hij haar toch naar een verzorgingstehuis. Sobere, sterke debuutfilm van actrice Sarah Polley. (in 8 zalen)

Film
Investigation (Iglika Triffonova). Ongewone, detailrijke politiethriller over een vrouwelijke rechercheur belast met een vastgelopen moordzaak. De grootste troef van de Bulgaarse zijn de twee hoofdrolspelers. (in 4 zalen)

Film
Lady Chatterley (Pascale Ferran). Sensuele verfilming van een onbekendere versie van D.H. Lawrence’s klassieke schandaalroman Lady Chatterley’s Lover. Fraaie rol van Marina Hands . (in 10 zalen)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden