Dagagenda

The Bird Can't Fly (Threes Anna). Eigenzinnig speelfilmdebuut van Threes Anna, voormalig artistiek directeur van de Dogtroep, gesitueerd in een fraai vormgegeven fantasielandschap....

El baño del papa (César Charlone). Charmant kleinood over een Uruguayaanse smokkelaar, die een slaatje denkt te slaan uit het bezoek van paus Johannes Paulus II aan zijn armzalige stadje. (in 5 zalen)

Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur). Cate Blanchett keert terug in de rol die haar in 1998 zo veel lof en roem bezorgde. Blanchett overtuigt opnieuw, de film lijdt een beetje onder een overschot aan goede bedoelingen. (in 49 zalen)

K3 en de Kattenprins (Matthias Temmermans). De derde speelfilm van het populaire Vlaamse trio K3 volgt het stramien van de voorgangers: met veel magie, nieuwe liedjes, oneindig veel jurken in roze, goudgeel en lichtblauw, en een aantal min of meer bekende Vlamingen en Nederlanders in bijrollen. (in 101 zalen)

Voleurs de chevaux (Micha Wald). Tijdloos en bezwerend speelfilmdebuut van de Belg Micha Wald, over twee paar broers anno 1856, ergens in het oosten van Europa, waar het leven hard is en de Kozakken de dienst uitmaken. Elke strijd kent hier alleen verliezers. (in 3 zalen)

Bee Movie (Steve Hickner en Simon J. Smith). Animatiefilm bedacht door en met de stem van Jerry Seinfeld. Hij is de babbelende bij Barry, die in een The Graduate-achtige crisis belandt en tegen alle bijenregels in contact legt met een mens. (Nederlandse versie in 108 zalen; originele versie in 73 zalen)

Tuya’s Marriage (Wang Quan’an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude ook wil houden, ook al is hij mank en daardoor van weinig nut. Tuya’s Marriage won eerder dit jaar de hoofdprijs op het festival van Berlijn. (in 5 zalen)

The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft fantastische avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. Het verhaal hapert een beetje, maar de special effects zijn overweldigend. (originele versie in 108 zalen; Nederlands nagesynchroniseerde versie in 40 zalen)

De drie musketiers (Janis Cimermanis). Onbekommerde poppenanimatiefilm naar de beroemde roman Les Trois Mousquetaires van Alexandre Dumas uit 1844. De plot lijkt wat te hoog gegrepen voor de allerjongste kijkers, waarop de film gezien de Nederlandse nasynchronisatie mikt, maar de rijke decors en de leuke poppen vergoeden veel. (in 12 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden