Dagagenda;Film

Pop De Nederlandse rockband Mo’Jones speelt ruige, soms ietwat funky nummers in snel tempo achter elkaar. Vanavond in 013 in Tilburg....

Film
Door Ronald Ockhuysen

Film
The Brave One (Neil Jordan) Intigrerende wraakfilm met Jody Foster als getraumatiseerde en bange vrouw die het recht in eigen hand neemt. De straten van New York zijn schoongeveegd maar de angst is overal voelbaar. (in 51 zalen)

Film
Knocked Up (Judd Apatow). Een nietsnut wordt na een onenightstand met het vaderschap geconfronteerd. Platte humor en eigentijdse problemen sluiten hier een aantrekkelijk verbond. (in 65 zalen)

Film
Iklimler (Nuri Bilge Ceylan). Turkse variatie op Scènes uit een huwelijk. Terwijl de seizoenen voorbijgaan, focust Nuri Bilge Ceylan op kleine voorvallen. De grote, in het oog lopende zaken zijn nooit de ware reden voor een ruzie; het gaat altijd om iets kleins, iets op de achtergrond. (in 7 zalen)

Film
Transe (Theresa Villaverde). Aangrijpend portret van een Russische gelukszoekster die terechtkomt in de wereld van de vrouwenhandel. Met een fraaie hoofdrol van Ana Moreira en schitterende, impressionistische beelden. Dromerig en poëtisch, bikkelhard en onontkoombaar. (in Filmmuseum Amsterdam)

Film
The Diving Bell and the Butterfly (Julian Schnabel). Waargebeurde geschiedenis over de hoofdredacteur van de Franse Elle, die nadat hij is getroffen door een beroerte alleen zijn linkerooglid nog kan bewegen. De Amerikaanse filmmaker annex beeldend kunstenaar Julian Schnabel verfilmt het tot een aangrijpend pleidooi voor de verbeelding én een bijtend relaas over isolatie. (in 14 zalen)

Film
Belle toujours (Manoel de Oliveira). Manoel de Oliveira’s eerbetoon aan Belle de jour, de klassieker van Luis Buñuel. De Oliveira geeft zijn eigen draai aan de geschiedenis. Een toevallige ontmoeting tussen Henri Husson (opnieuw gespeeld door Michel Piccoli) en Séverine Serizy (niet Catherine Deneuve, maar Bulle Ogier) levert stof voor een plagerig spel tussen de twee oude bekenden. (in Filmmuseum Amsterdam en Haags Filmhuis)

Film
Ratatouille (Brad Bird). Bruisende animatiefilm over een rat die chef-kok wil worden. Hij stuurt vanonder een koksmuts een keukenhulp aan, die prompt de held van Parijs wordt. (Nederlands gesproken versie in 105 zalen; originele versie in 37 zalen)

Film
Hairspray (Adam Shankman). Hairspray is een bewerking van de succesvolle Broadway-musical en geïnspireerd op de film die cultregisseur John Waters in 1988 maakte met Ricky Lake en Divine in de hoofdrollen. (in 73 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden