Dagagenda;Film

Buiten in Brabant..

Budel In het Blauwe Bessen Fruitbedrijf is de fruitoogst gaande. 0495-493629.

Helmond In `t Kranenbroeks Kaasboerderijke wordt kaas gemaakt. 0492-663828.

Bladel In de kaas- en broodboerderij De Hooiberg wordt ook brood gebakken. 0497-386558.

Haps Landhuis De Aalshof is gespecialiserd in eieren, eiproducten en producten van de streek. 0485-311474.

Film

Door Jan Pieter Ekker

Iklimler (Nuri Bilge Ceylan). Turkse variatie op Scènes uit een huwelijk. Terwijl de seizoenen voorbijgaan, focust Nuri Bilge Ceylan op kleine voorvallen. De grote, in het oog lopende zaken zijn nooit de ware reden voor een ruzie; het gaat altijd om iets kleins, iets op de achtergrond. (in 7 zalen)

Transe (Theresa Villaverde). Aangrijpend portret van een Russische gelukszoekster die terechtkomt in de wereld van de vrouwenhandel. Met een fraaie hoofdrol van Ana Moreira en schitterende, impressionistische beelden. Dromerig en poëtisch, bikkelhard en onontkoombaar. (in Filmmuseum Amsterdam)

The Diving Bell and the Butterfly (Julian Schnabel). Waargebeurde geschiedenis over de hoofdredacteur van de Franse Elle , die nadat hij is getroffen door een beroerte alleen zijn linkerooglid nog kan bewegen. De Amerikaanse filmmaker annex beeldend kunstenaar Julian Schnabel verfilmt het tot een aangrijpend pleidooi voor de verbeelding én een bijtend relaas over isolatie. (in 14 zalen)

Belle toujours (Manoel de Oliveira). Manoel de Oliveira’s eerbetoon aan Belle de jour, de klassieker van Luis Buñuel. Een toevallige ontmoeting tussen Henri Husson (opnieuw gespeeld door Michel Piccoli) en Séverine Serizy (niet Catherine Deneuve, maar Bulle Ogier) levert stof voor een plagerig spel tussen de twee oude bekenden. (in Filmmuseum Amsterdam en Haags Filmhuis)

Ratatouille (Brad Bird). Bruisende animatiefilm over een rat die chefkok wil worden. Hij stuurt vanonder een koksmuts een keukenhulp aan, die prompt de held van Parijs wordt. (Nederlands gesproken versie in 105 zalen; originele versie in 37 zalen)

Hairspray (Adam Shankman). Hairspray is een bewerking van de Broadway-musical. Destijds was de musical een subversief feestje, in de nieuwe versie is het een vrolijke ode aan de gedachte dat iedereen te allen tijde zijn droom moet najagen. (in 73 zalen)

César et Rosalie (Claude Sautet). In het kader van het zomerprogramma rond actrice Romy Schneider door het Filmmuseum heruitgebrachte klassieker, waarin Rosalie worstelt met haar gevoelens voor de vermogende schroothandelaar en selfmade man César en de artistiek bevlogen schilder-decorateur David. (in 3 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden