Dag zomer

De zomer zit er bijna op. In de laatste aflevering van RE: komen de verschillende stellingen van de afgelopen weken nog één keer langs....

Karin Verschoor wil waar krijgen voor het staatsgeld dat ze betaalt, schrijft zij bij de discussie: de media halen hun neus op voor het koninklijk huis. Verschoor hekelt het gebrek aan informatie over de op komst zijnde prins of prinses. 'Ik verwachtte een echoscopie, met informatie over de koninklijke foetus, of een dagboek van de aanstaande moeder. Niets van dat alles,' schrijft ze vol verontwaardiging.

Ook over de stelling 'de aandacht van de media voor de Tour de France loopt de spuigaten uit' blijven de meningen verdeeld.

Matthijs Wind kan zich goed voorstellen dat men de aandacht overweldigend vindt. 'Nederlanders spelen namelijk geen enkele rol. Op Michael Boogerd na staan ze bijna een volle etappe in tijd achter'. Volgens Wind past de media een 'shock and awe-taktiek' toe, 'om te voorkomen dat de aandacht van het publiek afzwakt'.

Annemarie H. is de enige op het forum die Henny Stoel graag ziet verdwijnen, zo blijkt uit haar reactie op de stelling 'het is goed dat Henny Stoel vertrekt'. 'Ik vertrouw haar niet meer sinds ze met een ikkan-het-weten-want-ik-leeshet-nieuws-voor-gezicht aan Frits Barend vertelde dat ze Yasser Arafat toch echt een terrorist vindt. Als ze nieuws over Palestina bracht, bleek uit haar intonatie en de wijze waarop ze de klemtoon wist te leggen, dat ze anti-Palestijns is', schrijft Annemarie H.

Frank En wat dan nog, vraagt Brandse zich af. 'Henny Stoel heeft net als ieder mens recht op een mening. Ook als die toevallig niet de uwe is.'

Maar wat nu als Henny Stoel had gezegd de ze een bloedhekel heeft aan Israël, reageert Annemarie H. 'Daar was haar baas vast minder blij mee. Wie weet was ze wel ontslagen!'

Van Henk Lamers mag Joost Zwagerman worden ontslagen. 'Zomergasten zonder prestentator lijkt me wel wat'. Hij is het dan ook niet eens met de stelling Joost Zwagerman is nu al een betere presentator dan al zijn voorgangers. 'Een mooi alternatief zou zijn om gasten elkaar te laten interviewen', stelt hij voor.

Volgens Donald Roos is Zwagerman elke week een andere presentator. 'De ene week zenuwachtig, de andere week amicaal, en bij Hafid Bouazza wist hij op een gegeven moment niet meer of hij nou gast of presentator is. Bouazza moest zelf zijn fragment aankondigen, omdat Zwagerman te druk was met het vertellen over zijn eigen ervaringen. Ik ben benieuwd naar welke Zwagerman we volgende keer te zien krijgen', schrijft Roos.

Verreweg de meest besproken stelling deze zomer was: Het is goed dat er nu eindelijk iets gedaan wordt aan het illegaal downloaden van muziek.

Henk de Boer haalt John Lennon erbij: 'Music is everbody's possession'. Natuurlijk gunt De Boer de muzikanten hun zuurverdiende geld, maar de platenbazen niet. 'Want liefde voor muziek is in die kringen zelden een drijfveer.'

Naar aanleiding van de stelling 'Het is goed dat Net 5 met het programma Make me beautiful het taboe op plastscihe chirurgie doorbreekt, ontstond de vraag of er wel een taboe op cosmetische ingrepen rust. In tegenstelling tot anderen, denkt Johan van Berkel dat er wel degelijk een taboesfeer heerst. 'Niemand die zijn neus heeft laten verbeteren heeft het er openlijk over.

Het programma kan wel degelijk leiden tot acceptatie, omdat er gewone mensen aan mee doen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden