Culibeurs: weinig nieuws, veel roddels

Deze week was de European Fine Food Fair in Maastricht. Veel nieuws was er niet; daar zijn die beurzen ook niet voor. De meeste koks lopen een rondje en nemen dan een strategisch plaatsje in bij de stand van hun favoriete wijnleveranciers waar ze zich laten voltanken met mooie wijnen en met elkaar de laatste culinaire roddels doornemen.
Veel topkoks waren er. Robert Kranenborg bijvoorbeeld die zich helemaal heeft losgemaakt van Joop van de Endes Le Cirque (dat prompt zijn Michelinster verloor) en zich nu helemaal richt op de Hof van Saksen, een luxe vakantiepark in Nooitgedacht (vlakbij Rolde) waarvoor Kranenborg culinaire adviezen geeft.
Eric van Loo van Parkheuvel Rotterdam (ex drie sterren, nu een) liet weten dat hij een goed gesprek heeft gehad met Michelin en de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet ziet. Hans van Wolde van restaurant Beluga zet dit jaar alles op alles om zijn derde ster binnen te halen.
Edwin Kats, die per 1 maart vertrekt uit het Amstelhotel, weet nog niet wat hij daarna gaat doen. Eerst even uitbollen en dan weer aan de slag. De opties zijn beperkt: het wordt of iets in Amsterdam of het buitenland. Bij de stand van Eurotoques werd in de tussentijd een hele koe uitgebeend. Ook leerzaam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden