Cruijff: we moeten nu gewoon beginnen met uitvoeren plan

Johan Cruijff betreurt dat hij niet al bij Ajax met zijn nieuwe technische plan aan de slag kan. De voormalige nummer 14 sluit ook niet uit dat hij een functie bij de Amsterdamse club gaat bekleden. 'Dat zal straks tijdens de invulling van het hele proces moeten blijken', zo houdt hij in wekelijkse column in De Telegraaf alle mogelijkheden open. 'Dan zal duidelijk worden in welke rol ik het meeste rendement voor de club heb.'

ANP
Johan Cruijff Beeld anp
Johan CruijffBeeld anp

De directie van Ajax wil het plan van Cruijff niet volledig uitvoeren. Alle leden van het bestuur en raad van commissarissen steunen de clubleiding en vertrekken als de ledenraad goede opvolgers heeft gevonden. 'We moeten nu gewoon beginnen', stelt Cruijff. 'Als we te lang blijven discussiëren, dan redden we het nooit voor 1 juli,' doelt hij op de start van het nieuwe seizoen.

Geduld op de proef
Toch heeft het er alles van weg dat het geduld van Cruijff nog even op de proef wordt gesteld. De ledenraad van Ajax neemt de tijd in de zoektocht naar een nieuw bestuur en raad van commissarissen. Rob Been, voorzitter van het cluborgaan, riep zondag een commissie in het leven die het spanningsveld tussen de clubleiding en Cruijff gaat onderzoeken. Aan de hand van die verkregen informatie wil Been een benoemingscommissie aanstellen.

Opmerkelijk is dat niet iedereen van de ledenraad op de hoogte was van de nieuwe commissie . Keje Molenaar, één van de vertrouwelingen van Cruijff in het cluborgaan, reageerde zondag tijdens Studio Voetbal verrast. Hij betreurde bovendien dat er geen aanhangers van Cruijff in de nieuwe commissie zitten. Molenaar zei zelfs dat hij zich beraadt over zijn lidmaatschap van de ledenraad.
'Ik wacht rustig mijn beurt af', besloot Cruijff zijn column in de Telegraaf.

Volg de Volkskrant op Twitter
Word vriend van de Volkskrant op Facebook

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden