Update

Cruijff en foundation knappen 300 schoolpleinen op

De Johan Cruyff Foundation gaat samen met basisscholen in Nederland schoolpleinen opknappen tot een zogenoemd Schoolplein 14. Het gaat hier om plaatsen waar kinderen meer worden uitgedaagd om samen te spelen en te sporten.

Johan Cruijff in gesprek met gastheer Umberto Tan er tennisster Esther Vergeer tijdens de tweede Cruyff Foundation Seminar. Dit jaar stond het Seminar in het teken van innovatie en ambitie in de sport en wordt gehouden in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Beeld anp
Johan Cruijff in gesprek met gastheer Umberto Tan er tennisster Esther Vergeer tijdens de tweede Cruyff Foundation Seminar. Dit jaar stond het Seminar in het teken van innovatie en ambitie in de sport en wordt gehouden in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.Beeld anp

Met dit nieuwe project wil de organisatie van de legendarische oud-voetballer Johan Cruijff in de komende 3 jaar met het aanpassen van 300 schoolpleinen 75.000 kinderen bereiken. De Foundation geniet al grote bekendheid vanwege de Cruyff Courts en de initiatieven voor de gehandicaptensport.

De Foundation voerde in 2012 een onderzoek uit bij meer dan 1000 scholen in het basis en speciaal onderwijs. Daaruit bleek dat bij meer dan de helft onvoldoende aanbod is voor spel- en sportactiviteiten. Schoolplein 14 wil kinderen inspireren, tijdens en na schooltijd. Dit bijvoorbeeld door het aanbrengen van een atletiekbaan, lijnen op de muren of netspelen. 'Je moet leerlingen weer leren te bewegen', zegt Carole Thate, directeur van de Foundation.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden