Crèche dicht na heroïnevondst

Kinderdagverblijf Denyo in de Amsterdam is sinds vrijdag gesloten omdat er in de mond van een elf maanden oude baby een bolletje heroïne is aangetroffen...

ANP

Een leidster kwam het bolletje op het spoor toen ze zag dat het kind op iets zat te kauwen. Na haar vondst schakelde ze direct de politie in .

Toen politie en inspectie na onderzoek vaststelden dat het om heroïne ging, besloot het stadsdeelbestuur in overleg met de leiding het kinderdagverblijf voorlopig te sluiten. Dat heeft stadsdeelvoorzitter Herrema zondag bevestigd. Volgens Herrema is er met ongeloof en ontzetting gereageerd op de zaak. 'Het kindje bleef gelukkig ongedeerd, maar het had ernstig kunnen aflopen. Zoiets is ondenkbaar op zo'n plek. Die rotzooi hoort daar niet', zei hij.

De politie onderzoekt momenteel de herkomst van de drugs. Ook de inspectie kinderopvang is ingeschakeld om te kijken of Denyo aan de regels voldeed. Het kinderdagverblijf blijft in ieder geval gesloten tot het onderzoek is afgerond.

De ouders van de overige kinderen zijn inmiddels op de hoogte. Volgens Herrema gaat het niet om een heel grote crèche. Voor de gedupeerde kinderen probeert het stadsdeel zo snel mogelijk plek te vinden bij andere opvangcentra. Een deel van de ouders kon volgens Herrema zelf nieuwe opvang regelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden