Content constateert groeiende concurrentie bij uitzendbureaus

De uitzendgroep Content heeft vorig jaar de winst weten te verhogen ondanks de lichte druk op de marges vanwege de toegenomen concurrentie....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De toenemende concurrentie schrijft Content toe aan buitenlandse uitzendbureau's die scherper opereren op de Nederlandse markt. Bovendien weten grote afnemers van uitendkrachten lagere prijzen te bedingen.

Met 16 procent valt de hoge winstgroei van Content terug. In de eerste helft van 1995 groeide de winst met 21 procent. In 1994 was de groei zelfs 42 procent. Het bedrijf wil zijn verwachting voor dit jaar pas half maart toelichten, wanneer de definitieve jaarcijfers bekend worden gemaakt.

Ook marktleider Randstad voorziet in de toekomst smallere marges. 'Daar bereiden we ons op voor door schaalvoordelen te realiseren', zegt een woordvoerder. De nettowinst van Randstad steeg vorig jaar met 40 procent tot 160 miljoen gulden. De definitieve cijfers volgen eind februari.

De aanwezigheid van buitenlandse ondernemingen als Manpower en Kelly is volgens Randstad niet nieuw, maar de marktleider constateert wel scherpere inkoop bij grote afnemers. 'Het gaat om heel substantiële bedragen en de inkoop professionaliseert. Dat leidt tot slimmere vragen.'

Content bereidt zich voor op een verdere groei dit jaar door de opening van tien nieuwe vestigingen. Vorig jaar openden zes nieuwe kantoren hun deuren, waarmee het totaal op 82 kwam.

Tot Content behoort ook Schoevers Opleidingen. Dit onderdeel, in 1994 goed voor 13 procent van de omzet van Content, verbeterde haar positie bij de opleiding voor 'managementondersteunende functies'.

Op basis van de voorlopige cijfers stijgt de winst per aandeel van 2,30 tot 2,67 gulden. Op 15 maart komt Content met een dividendvoorstel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden