Conflict om te weinig

NA EEN WEEK vol verbaal geweld gaan werkgevers en werknemers in de metaal- en elektrotechnische industrie maandag weer onderhandelen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst....

Met de hervatting van de onderhandelingen is voorlopig voorkomen dat de grootmetaal, waar de afgelopen maanden enkele tienduizenden banen zijn verdwenen, voor het tweede jaar in successie in een zinloos arbeidsconflict belandt.

Maar met opnieuw praten zijn de problemen nog niet opgelost. De partijen staan lijnrecht tegenover elkaar op het terrein van de vervroegde uittreding, de sum (selectieve uittreding metaal). De kosten van de sum lopen, net als bij elke andere vut-regeling, steeds hoger op. Bij ongewijzigd beleid komt de premie in 2000 ruim boven 10 procent uit. Dat is te duur, erkennen werkgevers en werknemers.

Over de manier om de premie te drukken verschillen de partijen van mening. De werkgevers willen de premie niet boven de huidige 7,5 procent laten uitkomen en stellen voor de hoogte van de uitkering terug te brengen van 87 naar 80 procent van het laatst verdiende salaris. De werknemers vinden een premie van maximaal 8 procent aanvaardbaar. Praten over aanpassing van de vut-regeling is voor hen pas aan de orde in 1996. Daar komt bij dat de werknemers van mening zijn dat ze al een flinke veer hebben gelaten door af te zien van de regeling van vut bij veertig dienstjaren.

Dit verschil tussen werkgevers en werknemers is zo klein dat het niet in een groot conflict hoeft uit te monden. Ook met een vut-uitkering van 80 procent heeft de metaal nog steeds een riante vut-regeling. Anderzijds kan een vut-premie van 8 procent evenmin reden zijn tot grote boosheid, laat staan een arbeidsconflict. De metaal steekt daarmee helemaal niet zo slecht af bij andere bedrijfstakken.

Dit doet vermoeden dat er méér achter het conflict steekt dan alleen een ruzie om de cao. In de metaal wreekt zich dat de onderhandelaars van beide partijen elkaar niet kunnen luchten of zien. Dat leidde vorig jaar al tot een buiten proporties opgeblazen conflict over de WAOreparatie en dat veroorzaakte dit jaar wederom problemen.

Het valt te hopen dat de onderlinge vete maandag opzij wordt geschoven zodat er een cao kan worden afgesloten. Staken is de slechtste dienst die de onderhandelaars de 180 duizend werknemers en de bedrijven kunnen bewijzen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden