Concert Joan as Policewoman kansloos door genant gekakel

MUZIEK ‘Soms vraag je je af waarom bepaalde mensen naar een concert komen,’ verzuchtte de presentator van het Haagse minifestival The Music In My Head, meteen nadat het publiek in het Paard van Troje op genante wijze het optreden van Joan As Policewoman kapot had gekakeld....

Menno Pot

Je vraagt je óók af waarom de beste man het trio niet anders aankondigde. De New Yorkse Joan Wasser (zij ís feitelijk Joan As Policewoman) zingt op het prachtige tweede album To Survive over het kansloze gevecht van haar moeder tegen kanker. Dat zou je even uit kunnen leggen, als presentator. Je zou om stilte kunnen vragen. Maar nee: de spreekstalmeester sprak liever de hoop uit dat het publiek ‘de stemming van gisteravond’ (Nederland – Frankrijk) mee had genomen naar het Paard.

Nou, daar kwam het wel op neer, met een kansloze missie voor Joan As Policewoman als gevolg. Al snel zag je de drie muzikanten op het podium overleg voeren: dát liedje? Nee, sla maar over. Wanneer mogen we weg?

Wie erin slaagde om door het respectloze gekwetter heen te luisteren, hoorde dat het geluid ook nog eens haperde en dat de band (verklaarbaar, maar toch) maar niet echt ingespeeld raakte. Het was een wonder dat een liedje als To Be Lonely toch nog ontroerde.

Joan As Policewoman had een hoogtepunt moeten worden van de laatste Music In My Head-editie, maar dat zat er dus niet in. Het laat onverlet dat The Music In My Head zeven edities lang een heerlijk liefhebbersfestival was: geen ‘thema’, geen pretentie, maar gewoon een weekend leuke alternatieve bandjes. Jammer dat dat voor de gemeente Den Haag onvoldoende reden was om het te blijven subsidiëren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden