Combinatievak

Sinds 1992 kunnen scholen ervoor kiezen vakken in de basisvorming te combineren. Twee of maximaal drie inhoudelijk verwante vakken. Combinatievakken worden gegeven door leraren die bevoegd zijn voor één van de vakken....

Ten opzichte van 1992 is nu een beperkte uitbreiding van combinatievakken voorgesteld. Verzorging en techniek, twee nieuwe vakken, combineren met één of twee verwante vakken. Een voorstel met steun van personeel, management en besturen. Ten onrechte wordt verondersteld dat combinatievakken in strijd zijn met de uitgangspunten van de Wet op beroepen in het onderwijs. Het voorstel van minister Hermans betekent vastleggen van door werkgevers en werknemers opgestelde bekwaamheidseisen. Over het actualiseren en uitbreiden van bekwaamheid maken school en leraar afspraken. De bekwaamheidseisen vormen een zorgvuldige toets op kwaliteit, die uiteraard ook van toepassing is op leraren in combinatievakken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.