Columnwedstrijd Studieloontje

De basisbeurs alleen is al lang niet meer voldoende om te overleven. Hoe komen hedendaagse studenten dan wel de maand door?...

Hoe peuter je een paar tientjes extra van je ouders los? Eet je aan het einde van de maand alleen nog maar macaroni met tomatensaus? Of zijn er zulke lucratieve bijbaantjes, at de studenten moeiteloos tweemaal op wintersport kunnen en de zomermaanden doorbrengen in Tahiti? Zit je voortdurend in angst dat de belastingdienst je zwarte bijverdiensten ontdekt? En natuurlijk, je kan altijd lenen bij 'Groningen', of vrees je die studieschuld nooit te kunnen aflossen?

Een columnwedstrijd over zuinigheid en inventiviteit. De beste vijf columns worden gepubliceerd in de bijlage Kiezen na School van 4 oktober. De allerbeste wordt beloond met een reis naar een Europese hoofdstad voor twee personen. De wedstrijd staat open voor studenten en voor middelbare scholieren in de laatste twee klassen van het voortgezet onderwijs.

Stuur de column van maximaal 500 woorden vóór 15 september aan: Onderwijsredactie de Volkskrant, Postbus 1002, 1000 BA Amsterdam, onder vermelding van Column. Over de uitslag kan niet worden gecommuniceerd, inzendingen worden niet geretourneerd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden