Columnistenjacht .........................................................................................................................................................................................

Titel: 50+


Van: Set Meereboer


Ineens valt het me op dat ik maar moeizaam mijn bed uit kom en wanneer ik me opricht van het toilet gaat het ook al niet zo lekker. Getver, ik zie ook ineens een buikje dat ergens overheen hangt en wanneer ik buk voel ik mijn wangen over mijn ogen zakken. Ik richt me op en inspecteer mezelf in de spiegel en houd mezelf voor dat ik er heus nog goed uitzie (wanneer ik mijn handen stevig tegen mijn gezicht zet en ze naar mijn oren duw). Wie is die vrouw in de spiegel? Dan til ik mijn armen op en schrik, er hangt los vel onder dat lubbert. Ik draai me om en zie een kwab in mijn rug, daarna laat ik mijn blik naar beneden dwalen en zie daar slappe dijen met putten en enorme knieën. Is dit wel mijn lijf?


STOP


Een buikje dat ergens overheen hangt, zakkende wangen, lubbere nd vel, rugkwabben, slappe dijen en enorme knieën, nietsontziend is de zelfanalyse van Set Meereboer uit Fürstenau (Duitsland!) zeker. Maar willen we dit ook? Het lichaam (of wat daarvan over is) is voor het columnistenleger een rijke bron van inspiratie. De spiegel liegt niet, zullen we maar zeggen. Dorrie Breek schrok zich laatst ook al een hoedje:


Opeens sta ik voor een spiegel waar ik achteloos in kijk en schrik me een beroerte. Vermoeide lijntjes, ontsierende vlekjes en nog meer oneffenheden. Eén rood oog, alsof ik eenzijdig gehuild heb. En mijn haar is bij nadere bestudering niet meer zo egaal blond, daar moet de kapper weer eens hoognodig met de kwast overheen. Hoe kan dat nou? Waarom ben ik opeens zo lelijk?


Dames (en een enkele heer), stop hier alsjeblieft mee. Aanvaard de aftakeling en trouwens, 50 is het nieuwe 40. Set Meereboer probeert er gelukkig het beste van te maken. Wel jammer dat na haar laatste zin ook ons de moed in de schoenen zinkt.


Ik sta onder de douche met mijn ogen dicht en kleed me daarna snel aan. Ik werp nog een snelle blik in de spiegel en ik zie een leuke vlotte vrouw met een rokje en kekke laarsjes en ik denk opgelucht: dit oude lijf kan ik nog heel goed verbergen. Maar voor hoelang?


250 woorden, didu@volkskrant.nl, jackpot groeit met 25 = 377 euro.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden