Columnistenjacht

PAUL ONKENHOUT

Titel: Onbekend. (De titel is niet 'Onbekend', maar de inzender heeft zijn column geen naam gegeven, slordig genoeg.)

Van: Georges van Luijk

Bedankt Didu, bedankt Volkskrant, al twee keer eerder heb ik een column ingebracht voor de jacht op de columnist en nog steeds geen reactie. Al goed, er zijn er die al tientallen inzendingen hebben gedaan, waarvan wij niets hebben gehoord, maar toch! Het gaat hierbij om mij en dan is het wel een heel ander verhaal.

STOP

Columns over de columnistenjacht, over de jury die niet reageert op stukjes en zelfs te belazerd is om een ontvangstbevestiging te sturen, die treffen we vaker aan in de mailbox, helaas. Nog een voorbeeld: '257 woorden, sorry', van Coen van den Heuvel:

250 woorden. Schrijf een column van maximaal 250 woorden zeggen ze. Ik schrijf af en toe best wel eens een stukje, maar ik hou nooit de telling van het aantal woorden bij. Hoeveel heb ik er nu al geschreven? Als het goed is zit er ergens een woordenteller in mijn tekstverwerker. Ah, gevonden! Hoppa, ik heb 55 woorden geschreven en nu al weer 15 meer inclusief deze woorden.

Niet grappig! Een tweede verzoek: géén columns meer over de lente graag, en al helemaal niet over 'lentekriebels'.

Lente staat voor luchtigheid, het sombere van de winter is voorbij, we gooien de armen in de lucht en met het hoofd in de nek lachen we om het leven, zorgeloos omdat de goede dingen komen.

Daarna het tweede deel, kriebels. We zien in onze gedachten dat we in elkaar duiken om dat kriebelen de baas te kunnen. Sniklachend kronkelen we om aan gekriebel te ontkomen. Niet kriebels maar gekriebel, het kriebelen.

Aldus Hans Grooten. Maarten van Dijk stortte zich op wat hij de 'teringlente' (!) noemt. In zijn column staat de vraag van de week:

Hebt u weleens aandachtig gekeken naar iemand die met zijn tong een goedgevulde oubliehoorn te lijf gaat?

Nee Maarten, wij niet.

250 woorden, didu@volkskrant.nl, jackpot groeit met 25 = 450 euro.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden