College Veghel opgestapt na misstanden

Het voltallige gemeentebestuur van Veghel is woensdag opgestapt. De gemeente heeft dat bekendgemaakt nadat eerder op woensdag bekend was geworden dat de VVD haar steun aan de coalitie had ingetrokken....

ANP

‘De collegeleden van Democratisch Dorpsbelang en CDA concluderen dat de meerderheid in de gemeenteraad is vervallen. De resterende wethouders hebben daarom hun ontslag aangeboden’, staat in een verklaring van de gemeente.

In de coalitie was een meningsverschil ontstaan over de politieke gevolgen van een kritisch rapport over misstanden en ongewenste omgangsvormen onder ambtenaren op het stadhuis. De VVD vond dat verantwoordelijk CDA-wethouder Pieter van Dieperbeek van Personeel en Organisatie zijn functie of portefeuille moest neerleggen. De coalitiepartners vonden van niet.

Het resterende gemeentebestuur heeft woensdagmiddag aan het personeel laten weten dat het graag aan verbetering had gewerkt. ‘We betreuren dat mensen zich persoonlijk beschadigd voelen’, aldus de verklaring. Het college heeft de ambtenaren excuses aangeboden voor het geval klachten over leidinggevenden niet voldoende zijn opgepakt.

Eerder dit jaar leidden de ongewenste werkomstandigheden op het Veghelse gemeentehuis ook al tot het vertrek van de gemeentesecretaris.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden