Cola Light met bijsmaak uit het schap

'Een echte kenner' noemt mevrouw E. Mensen zich zelf. Maar als ze in de Amsterdamse supermarkt een slokje neemt van de in beslag genomen Coca-Cola Light, kan ze niets vreemds vaststellen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Mensen heeft de fles Coca-Cola Light al in haar winkelwagen geplaatst als ze van een bediende te horen krijgt dat ze het product beter niet kan kopen. Volgens de bediende is er geen gevaar voor de gezondheid en dus wil Mensen best nog wel eens proeven. De afgelopen weken dronk ze het bijna iedere dag: 'Ik ben verslaafd aan dat spul.' Ook ditmaal kan ze 'niets abnormaals' constateren.

Bedrijfsleider van de supermarkt, John Fritschy, heeft evenmin klachten gehad. 'Zelf drink ik het nooit', zegt Fritchy, terwijl hij de frisdrank uit winkel laat halen. 'Maar ook onze klanten hebben nooit geklaagd.'

Bij Coca-Cola kunnen ze dat niet zeggen en daarom hakte de firma maandag de knoop door. Alle verpakkingen, met uitzondering van de blikjes, worden teruggenomen.

Coca-Cola heeft geen idee wat de oorzaak van het probleem is. 'De één proeft het wel en de ander niet', aldus een woordvoerder. De firma neemt alles terug omdat de signalen aanhielden en er bovendien een patroon in te ontdekken was.

Voor donderdag moet de winkelvoorraad zijn vervangen. Consumenten die een smaakafwijking constateren, kunnen het product omruilen.

Alle flessen uit de winkels worden omgeruild en consumenten die dat willen, kunnen hun voorraad ook inruilen. Coca-Cola garandeert dat de flessen die met ingang van donderdag in de winkels staan aan de vereiste kwaliteit voldoen.

Coca-Cola weet op dit moment nog niet om hoeveel flessen het bij de omruilactie gaat. Vorig jaar is 86 miljoen liter Coca-Cola Light verkocht, maar het bedrijf heeft er geen idee van hoe het met de voorraden op dit moment is. Gezien het warme weer van de afgelopen tijd is het best mogelijk dat de voorraden bij winkels en groothandels niet al te omvangrijk meer zijn.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden