Coalitie weer aan tafel voor aanpak crisis

DEN HAAG (ANP) - De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie praten maandag aan het eind van de middag weer verder over de aanpak van de gevolgen van de recessie.

Sinds donderdag proberen de onderhandelaars van de partijen onder leiding van premier Jan Peter Balkenende het eens te worden over een pakket maatregelen. Gezien de zeer slechte financiële situatie en de sombere vooruitzichten is iedereen er zich van bewust dat forse, ingrijpende maatregelen onvermijdelijk zijn.

Na een moeizame start concludeerden de onderhandelaars zaterdag na hun laatste overleg dat er voortgang was geboekt. Zonder dat er al conclusies konden worden getrokken, bleek er wel de bereidheid bij alle partijen om te praten over de wensen van de ander. Het CDA dringt het meest aan op bezuinigingen om snel het forse begrotingstekort aan te pakken, de PvdA wil op korte termijn vooral investeren en het huishoudboekje later op orde brengen met grote hervormingen. De ChristenUnie zet in op een juiste balans tussen beide standpunten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden