Clown

Het is weer eens chaos op de weg. Ik probeer in te voegen maar ik word er niet tussen gelaten....

Na een nieuwe invoegpoging geeft hij gas en maakt mij uit voor rotte vis.

Even later op de snelweg doe ik mijn clownsneus op en passeer hem. (De clownsneus heb ik altijd bij me. Hij reguleert de eigen agressie en laat de agressieve weggebruiker in opperste verbazing achter).

Onlangs zag ik op tv dat mensen die zich agressief gedragen in het verkeer in de toekomst een cursus moeten gaan volgen. Ik dacht aan een column van Max Pam. Hij schreef dat het behalen van het Nederlandse rijbewijs een rip-off is. Dat men in de USA in één keer het rijbewijs kan bemachtigen en dat daar de rijstijl rustiger en beter is dan hier. Ook wordt ons juist aangeleerd om agressief in het verkeer te handelen.

Misschien moet er eens gekeken worden naar onze rijscholen, examens en naar een oplossing voor de files voordat we massaal op cursus moeten.

Ik neem de afslag om te tanken. Dezelfde automobilist staat bij de lpg-pomp. Ik tank en wacht even met betalen, omdat ik een confrontatie wil vermijden. Als ik weer in mijn auto stap, zie ik hem wegrijden met de afgerukte slang van de lpg-pomp achter hem aan.

De vonken schieten over de weg, doordat de metalen koppeling van de lpg-slang over de weg sleept. Ik volg hem, ga naast hem rijden en wijs naar de achterkant van zijn auto.

Hij steekt zijn middelvinger naar mij op. Ik wijs nogmaals en probeer zo’n gezicht te trekken dat hij ziet dat ik heus geen rotte vis ben. Hij maakt een soort hamsterwangen en wuift mij weg. Ik zet mijn neus op en ga.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden