Citrus, vlier- en lindebloesem in Amstel Zomergerst

'De ontwikkeling van een nieuw bier is een groot avontuur', zegt Amstel-brouwmeester Ger Egberts in Bierblad. In de donkere wintermaanden heeft hij een fris en fruitig bier ontwikkeld: Zomergerst....

Maar hoe geef je dat pilsener de frisse fruitigheid dat past bij een zomerse dorstlesser zonder een grauw mengsel te krijgen, vroeg Egberts zich af. 'We hebben gekozen voor de toepassing van kruiden en vruchten in bier, een oud gegeven.' Na lang puzzelen kwam het smaak-panel tot een combinatie van citrus, vlierbloesem en lindebloesem. De dosering luistert nauw. De aroma's moeten niet alleen op de tong worden geproefd en in de neus worden ervaren. 'Ook in de nasmaak moet de fruitige component lang blijven hangen', stelt Egberts.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden