Citaten

Eigenlijk is het saai, zo'n Olympische Spelen. Nu al voor zevende keer in mijn leven doe ik niets anders dan naar de schaatsbaan gaan en als ik terugkom ga ik naar bed....

Peter Mueller, schaatscoach, in NRC/Handelsblad

Laatst heb ik een paar rondjes op klapschaatsen gereden. Dat gaf een bijna komisch gevoel. Met schaatsen zoals ik dat kende had het weinig van doen. Het verschil is bijna net zo groot als tussen een alpine- en langlauf-ski. Pas toen realiseerde ik me wat voor een revolutie deze vinding werkelijk teweeg heeft gebracht.

Eric Heiden, vijfvoudig olympisch kampioen, in Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ernstiger is dat de verdwazing ook de publieke zenders in haar greep heeft. De omroepbonzen hebben hun mond vol van marktaandelen. Zij willen zoveel mogelijk kijkers trekken en hebben gemerkt dat sport daarbij een waardevol instrument is. Zowat elke avond zijn er op de publieke netten voetballers te zien of mannen die praten over voetballers. Het hoofd van Jack van Gelder lijkt inmiddels de functie van testbeeld te hebben overgenomen.

Gerry van der List in Elsevier

In het vak naast ons zaten de Teletoeters en die teletoeteren de hele avond. En dat is heel erg. De Teletoeters is een dweilorkest dat er zit om namens de KNVB stemming te maken. Het moet gezellig zijn. Denkfout dus. Voetbal moet helemaal niet gezellig zijn. Er moet gevoetbald worden en dat voetbal bepaalt de stemming.

Youp van 't Hek in Voetbal International

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden