Cindu wil van beurs af na verkoop dochter

Cindu International overlegt met de Amsterdamse effectenbeurs over beëindiging van zijn beursnotering na definitieve verkoop van het belang van 50 procent in Nevcin Polymers....

Van onze verslaggever

Begin vorig jaar nam de Nederlandse Participatie Maatschappij samen met de Belgische Sofinim een belang van 84 procent in Cindu. NPM/Sofinim verklaarden bereid te zijn de resterende aandelen Cindu over te nemen tegen een prijs van 150 gulden per aandeel. Op dit moment ligt de koers iets boven de 100 gulden.

Door verkopen van onderdelen is er nog maar weinig van Cindu International over. Ooit was het concern gebouwd op drie pijlers: chemie, transport en industriële dienstverlening. Cindu Chemicals vormde samen met Nevcin Polymers de chemiepoot van Cindu. Dochter TTS hield zich bezig met transport; dochter Hertel was actief in industriële dienstverlening. Nu resteert slechts een belang van 50 procent in Cindu Chemicals - dat in 1997 fors moest reorganiseren - en transportdochter TTS.

Met de verkoop van het 50 procentsbelang in Nevcin Polymers komt een einde aan de veertigjarige samenwerking van Cindu met Neville Chemical Company, een producent van koolwaterstofharsen.

De gezamenlijke dochteronderneming is actief in een groeimarkt en moet 'aanzienlijke investeringen' doen om op grotere schaal te kunnen produceren. Neville Chemical Company zal deze investeringen financieren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden