Cindu schrapt tachtig banen bij dochters

Cindu International schrapt tachtig arbeidsplaatsen van de 254 bij de chemie-ondernemingen Cindu Chemicals en Nevcin Polymers. De sanering loopt grotendeels via gedwongen ontslagen, aldus de onderneming....

ANP

UITHOORN

Cindu Chemicals en Nevcin Polymers komen onder één directeur, A. van der Put, nu al directeur van Nevcin. Directeur P. Santen van Cindu Chemical moet het veld ruimen. De twee bedrijven, beide joint ventures met andere concerns, zijn gevestigd in Uithoorn.

De afgekondigde sanering is ingegeven door 'de marktomstandigheden en de financiële resultaten', aldus de Cindu International-directie. De ingrepen moeten leiden 'tot een gezonde kostenstructuur met waar mogelijk verdere integratie van afdelingen en beperking van het uitvoeren van diensten die niet tot de kerntaken van de bedrijven moeten worden gerekend.'

De twee werkmaatschappijen - Cindu Chemicals is een joint venture met Hoogovens en Nevcin een combinatie met het Amerikaanse concern Neville - hebben te weinig schaalgrootte en voldoen niet aan de rendementsnormen. Beide draaien wel met winst. De sanering maakt de twee interessanter voor aspirant-kopers.

Bekend is dat Cindu Internationals ook zijn transportdivisie in de aanbieding heeft gezet. Dat zijn de Nederlandse Wegtanker Maatschappij, Cetra Zozaya en TTS .

De service-divisie Hertel draait een stuk beter. Hertel was vorig jaar verantwoordelijk voor de stijging van het bedrijfsresultaat met 10 procent. De omzet van de divisie bedraagt 328,2 miljoen gulden, 22 procent meer dan in 1995. Cindu International behaalde over de eerste zes maanden een 16 procent hogere nettowinst van 3,6 miljoen gulden bij een met 4 procent gestegen omzet van 250 miljoen gulden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden