Christelijke cabaretgezichten

Heb je tot dan toe alleen maar op schoolavondjes en voor de familie tussen de schuifdeuren opgetreden, win je meteen het eerste het beste cabaretfestival waaraan je deelneemt....

Hij won vorige week, na een voorronde in Utrecht te hebben overleefd, in een uitverkocht theater Odeon in Zwolle het festival Kleinzalig, dat zich profileert als het enige christelijke cabaretconcours van Nederland, want er wordt op de theaterplanken al genoeg gevloekt.

Vanuit Londen, waar hij verblijft als begeleider van een schoolreis van zijn zoon, laat Kees Versteeg weten dat hij voor de show Niemand weet hoe laat het is vooral is geïnspireerd door Toon Hermans en Brigitte Kaandorp. Maar zijn grootste dank gaat toch uit naar Herman Finkers met wiens humor hij zich het meest verwant voelt.

De Twentse cabaretier heeft – net als Versteeg – het vermogen om het christelijke geloof zowel serieus te nemen als er de spot mee te drijven. Zo kreeg de muzikale Versteeg (piano & gitaar) in twintig minuten de jury en zaal op zijn hand door in het programma Niemand weet hoe laat het is de verschillende gezichten te tonen, die bij de diverse christelijke geloofsgenootschappen horen. Dat was inclusief de leden van de Pinkstergemeente, Versteegs eigen kerkgenootschap.

Met zijn overwinning heeft Versteeg 450 euro gewonnen en krijgt hij een jaar lang professionele coaching van impresariaat Kleinkunstig. Voorts is hij geboekt voor een optreden op 15 maart tijdens het Letterfestival van het Nederlands Dagblad in Doorn, waar ook Annie M.G. Schmidt-biografe Annejet van der Zijl zal verschijnen. Daarnaast verzorgt hij vooralsnog in augustus een optreden op het XNoizz Flevo Festival in Bussloo bij Apeldoorn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.