Chocoladegolf met een muffe smaak

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Het was begin deze maand breaking funfact-nieuws: de lichtbruinige substantie tussen de wafeltjes in ons aller candybar KitKat wordt gemaakt van imperfecte KitKats. KitKats die niet goed genoeg zijn gelukt om als KitKat verkocht te worden, leven voort in een andere KitKat.

BBC2 onthulde deze gang van zaken in de tv-serie Inside the Factory, waarna Britse kranten als The Daily Mail, Daily Mirror en The Sun er stukjes over schreven. Gregg Walace, de presentator van het programma, vond het helemaal mooi en verzon een metafoor: 'Het is alsof een chocoladegolf stukslaat op het strand.' En dan dus weer wordt teruggenomen door de zee.

De site Mental Floss filosofeerde verder: 'Als alle KitKats de resten van onvolmaakte KitKats bevatten en niet alle KitKats perfect zijn, dan bevat elke KitKat die gerecycled wordt de resten van oudere KitKats, die weer de resten van oudere KitKats bevatten, die weer de resten van oudere KitKats bevatten...'

Misschien verklaart dit de intens muffe smaak van de nieuwste variant, de Chunky Cookie Dough. Fabrikant Nestlé rept van 'de ideale verwenbreak door de zachte vulling van koekjesdeeg bovenop een krokante wafel omhuld met melkchocolade.' Doe ons liever koekjesdeeg van eigen koekjesdeeg.

Cijfer: 4

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.