Chocolade-mascarpone-ijs

Loethe Olthuis


Ingrediënten


Voor 4 tot 6 personen
4 eidooiers
175 g lichtbruine basterdsuiker
4 eetl. cacao
3 dl lauwwarme, volle melk
250 g mascarpone
paar druppels natuurlijk vanille-extract


Voorbereiden (20 minuten):
1. Breng een flinke laag water aan de kook in een ruime pan. Klop in een kleinere pan of metalen kom, die in de pan met water past, de eidooiers met de basterdsuiker licht en luchtig. Klop eerst de cacao erdoor en daarna met beetjes tegelijk de melk.
2. Zet de pan met het ei-melkmengsel in de pan met water (= au bain Marie). Verwarm het mengsel al roerend tot het zo dik is, dat het aan de lepel blijft hangen. Vooral niet laten koken! Laat afgedekt afkoelen en zet in de koelkast, tot het door en door koud is.

Bereiden (5 min. + minstens 3 uur vriezen):
3. Roer de mascarpone los en glad. Spatel de koude vla door de mascarpone en voeg vanille-extract naar smaak toe. Laat het mengsel in de ijsmachine of in een plastic doos in de diepvriezer bevriezen.



Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden