Chipkaart vervangen door man met snor

Aangezien de ov-chipkaart een mislukking dreigt te worden, heb ik het volgende alternatief bedacht. Een meneer met pet en snor die kaartjes verkoopt, bejaarde dames laat blozen door ze jongedame te noemen en hier en daar corrigerend bromt op puberende jeugd....

Baco Pirelli, Nijmegen

Grof vuil
De ov-chipkaart als grove blunder via de Betuwelijn rechtstreeks afvoeren naar het grof vuil. Ik kan me geen passender afscheid voorstellen.

Grof vuil
Hans Brouwer, Zeewolde

Foppen
Is de drukte over het kraken van de ov-chipkaart wel te begrijpen? Op het eerste gezicht wel, omdat het idee rondzweeft dat de kaart niet te foppen is. Niemand heeft dat ooit beweerd, maar fictie bestaat wel in het publieke debat. In het debat over de veiligheid van de kaart komt niemand met het argument dat de strippenkaart makkelijker is na te maken, om over het treinkaartje, waar een oude matrixprinter al wonderen kan doen, maar te zwijgen.

Foppen
Eén ding is zeker. Alles wat gemaakt kan worden, kan worden nagemaakt.

Foppen
Peter Smets, Voorburg

Eitje
Als een OV-chipkaart is gekopieerd zijn er meerdere kaarten met dezelfde eigenschappen in omloop.

Eitje
Als iedere kaart wordt uitgerust met een teller die bij gebruik wordt verhoogd met 1, kunnen kaarten met dezelfde eigenschappen maar met verschillende tellerstanden zo worden getraceerd en vervolgens geblokkeerd!

Eitje
In de huidige technologische omgeving lijkt me het een eitje om dit te achterhalen middels een simpel overkoepelend netwerk dat wordt aangestuurd door een centrale unit. Ziedaar de oplossing. Jan van Ee, Velp

Democratie
In principe ben ik wel voor de chipkaart, maar dan wel goed beveiligd en goed werkend. Waar ik op tegen ben, is marktwerking. Dat geldt ook voor de gezondheidszorg en het wonen. Het kost meer en het wordt steeds duurder.

Democratie
Over het algemeen vind ik dat men tegenwoordig wordt gedwongen alles maar te aanvaarden – over democratie gesproken. Ik ben 82 jaar en doe al veel met de computer, maar eens is de maat vol. Ik gebruik ook al de kaartjesautomaat voor de trein, waarom eigenlijk die chipkaart?

Democratie
A. Straathof, Purmerend

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden