CDA wil fonds voor starter op woningmarkt

Het Rijk kan starters op de woningmarkt helpen door het oprichten van een fonds, waaruit rentevrije leningen worden verstrekt als aanvulling op de hypotheek. Dat zei CDA-fractieleider Verhagen donderdag tijdens een verkiezingsdebat, dat volgens de tv-kijkers door SP-leider Marijnissen werd gewonnen...

ANP

Verhagen denkt aan een ‘kop’ op de hypotheeklening en een fonds van ongeveer 70 miljoen euro.

Het idee viel niet slecht bij PvdA-leider Bos. Hij herinnerde eraan dat zijn partij eerder met een voorstel was gekomen om starters tegemoet te komen. Geld daarvoor zou in dat voorstel vrijgemaakt kunnen worden door de aftrek van hypotheekrente ‘af te romen’.

Tijdens het debat bleken CDA, PvdA en SP het met elkaar eens, dat ‘agressieve reclame’ voor consumptief krediet aangepakt moet worden.

Het debat tussen Verhagen (CDA), Bos (PvdA), Van Aartsen (VVD), Marijnissen (SP), Halsema (GroenLinks) en Van der Laan (D66) in de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd rechtstreeks uitgezonden.

Zo'n 30 duizend kijkers maakten in een reactie kenbaar wie volgens hen het debat gewonnen had. Winnaar werd SP-leider Marijnissen met 34 procent van de stemmen, gevolgd door zijn PvdA-collega Bos met 26 procent. Zij lieten de andere vier ver achter zich.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden