Update

Cardiologen Admiraal de Ruyterziekenhuis onder toezicht

De cardiologen van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Zeeland komen onder supervisie van de afdeling cardiologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De raad van toezicht van het Admiraal de Ruyter heeft daarover afspraken gemaakt met het Bredase ziekenhuis, zo meldde een woordvoerder van het Zeeuwse ziekenhuis.

Het gaat om zes cardiologen die werken op de vestigingen in Vlissingen en Goes. Aanleiding is volgens de zegsman niet het individuele functioneren van de artsen maar hoe ze onderling als groep functioneren. Ook was er een probleem met de controle van de hartbewakingsmonitoren, door een interne verhuizing van afdelingen. Dat is inmiddels opgelost. Voor zover bekend hebben de problemen niet geleid tot meer sterfgevallen, zegt het ziekenhuis.

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) kaartte de kwestie aan na herhaald kwaliteitsonderzoek in het ziekenhuis en adviseerde het ziekenhuis hulp te zoeken bij een groter ziekenhuis. Volgens Martin Schalij, voorzitter van de NVVC, moest de kwaliteit van de zorg omhoog om de veiligheid van patiënten te kunnen waarborgen.

Volgens hem hebben de problemen met de samenwerking te maken met het feit dat het Admiraal de Ruyter een fusieziekenhuis is. Op 1 januari 2010 fuseerden het Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen. De problemen spelen al sinds dat moment; begeleiding mocht niet baten, aldus het ziekenhuis.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is geïnformeerd en inmiddels betrokken bij het verbeterplan, aldus de voorzitter van de NVVC.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden