Capgemini kort loon tot 20 procent

Personeel in de ict-sector komt niet vaak in actie, maar de salariskorting bij Capgemini deed werknemers massaal naar een vakbondsbijeenkomst gaan. 'Bijna een paleisrevolutie.'

UTRECHT - De directie van automatiseringsbedrijf Capgemini gaat nog rigoureuzer snijden in de salarissen van het personeel dan aangekondigd. Werknemers die te duur zijn, moeten niet 10 procent inleveren, zoals bestuurder Jeroen Versteeg aanvankelijk voorstelde, maar tot 20 procent. Aanvankelijk wilde het bedrijf zelfs kortingen toepassen tot 30 procent, maar dat voorstel werd onder zware druk van het personeel ingetrokken.


Werknemers van Capgemini meldden zich woensdag massaal op een bijeenkomst van vakbonden in Utrecht. 'Dit is bijna een paleisrevolutie voor deze sector', aldus FNV-bestuurder Fred Polhout. 'Deze mensen komen echt uit de kast.' Dat relatief goedbetaald personeel in de automatiseringssector in actie komt voor hun arbeidsvoorwaarden is volgens de bonden zeer bijzonder.


Capgemini wil het salaris van 450 van zijn bijna 5.000 medewerkers opnieuw bepalen. Dat gebeurt in zogeheten 'calibratiegesprekken' waarin het loon wordt afgewogen tegen wat de werknemer werkelijk waard zou zijn. Zowel het bedrijf als de werknemer is daarbij gebaat, zei Versteeg. 'We kunnen die dure medewerkers ontslaan. Dan komen ze in de WW en gaan daarna voor een veel lager salaris weer aan de slag. Dat vinden we allemaal normaal.'


De aankondiging was in januari het startsein voor een heftige maatschappelijke discussie over gedwongen demotie van oudere werknemers die meer zouden verdienen dan hun marktwaarde. Capgemini is het eerste bedrijf in Nederland dat daar op grote schaal werk van wil maken. De vakbonden zijn tegen. De maatregel komt volgens FNV-bestuurder Anja Jongbloed neer op het 'opleggen van lagere salarissen voor hetzelfde werk door een werkgever die zijn eigen probleem geschapen heeft'.


Voor 150 werknemers van Capgemini zou de herwaardering neerkomen op salarisverhoging. De overige 300 zouden minder gaan verdienen of zich moeten omscholen naar een hoger niveau. In de individuele gesprekken die hier afgelopen maand op volgden, bleek de voorgestelde salariskorting voor veel medewerkers op te lopen tot 30 procent. Het salaris van bestuur en directie worden niet opnieuw beoordeeld.


Capgemini heeft bewust geen collectieve arbeidsovereenkomst en voelt vooralsnog ook niets voor een cao voor ict-bedrijven. Alle werknemers hebben een individueel contract en slechts een beperkt aantal is lid van de vakbond. Niet iedereen van de getroffen werknemers is oud, stelt vakbondsbestuurder Polhout. 'Er zitten ook vijftig-minners tussen. Sommige mensen hebben jonge gezinnen.' Volgens het bedrijf gaat het vooral om 'veertigers en vijftigers' en deels om mensen die in het verleden in dienst zijn gekomen via overname van andere bedrijven zoals BAS, Canon en Maxeda.


Hun salarissen zijn ook niet bovenmatig hoog, stelt de bond. 'Op enkele uitschieters na gaat het gemiddeld om anderhalf keer modaal', schat Polhout. Dat zou neerkomen op 50 duizend euro bruto per jaar. Volgens Capgemini is het gemiddelde salaris, inclusief de hoge uitschieters, tweeënhalf keer modaal (82 duizend euro bruto).


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden