Cao-overleg provincies loopt vast

Het overleg over een nieuwe cao voor provincie-ambtenaren is vrijdagavond vastgelopen. De provincies en de bonden werden het niet eens over de arbeidstijdverkorting....

ANP

ANP

DEN HAAG

Dat heeft een woordvoerder van het Interprovinciaal Werkgeversverbond na het afbreken van het overleg bekendgemaakt. De cao voor provincie-ambtenaren heeft betrekking op 14 duizend mensen.

De werkgevers deden eerst een voorstel om per 1 april 1998 een 35-urige werkweek te realiseren. De gemiddelde werkweek bij de provincies is nu 38 uur. Het lukte niet om daarover overeenstemming te bereiken. Vervolgens deden de ambtenarenbonden het voorstel voor een 36-urige werkweek, maar dat vonden de provincies onaanvaardbaar, omdat de kosten daarvan voornamelijk voor rekening van de werkgevers komen.

Een poging om een eenjarige cao zonder atv af te sluiten, liep uiteindelijk ook vast. Hierbij was er sprake van een niet te overbruggen verschil tussen de 3 procent loon die de bonden vroegen en wat de werkgevers boden. Er is geen afspraak gemaakt voor nieuw overleg. De bonden zullen zich eerst in eigen kring gaan beraden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden