Buschauffeur in Tilburg neergestoken

Een buschauffeur is vrijdagmorgen in Tilburg ernstig gewond geraakt toen een man hem in zijn nek stak. De politie heeft een verdachte aangehouden. Collega's van de chauffeur legden na de steekpartij het werk stil...

De chauffeur is inmiddels buiten levensgevaar. De bus van de lokale vervoerder BBA stond bij het station van de Brabantse stad toen het incident zich voordeed.

Eerder op de ochtend is er volgens een woordvoerder van de Tilburgse politie een incident geweest aan het beginpunt van de buslijn bij het onderwijsgebied Stappegoor in Tilburg. De politie onderzoekt of dit incident verband houdt met de steekpartij.

De steekpartij vond plaats toen passagiers instapten. Het is niet duidelijk hoeveel mensen het incident hebben gezien. Voor een aantal getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Collega's van de neergestoken chauffeur legden na het incident voor enige tijd het werk neer. Door het grote aantal stilstaande bussen liep het verkeer rond het station van Tilburg vast.

Chauffeurs van de BBA reageerden emotioneel. De bestuurders kwamen na het incident bijeen in de kantine van de busmaatschappij tegenover het station.

Volgens een van de chauffeurs is het steekincident 'de druppel' voor veel van zijn collega's. 'We worden bijna dagelijks bedreigd. Er is bij veel collega's iets geknapt', aldus de chauffeur.

's Middags had in een café bij het station overleg plaats tussen loco-burgemeester C. Aarts-Engbers, de politie, een vertegenwoordiger van de BBA en de vakbond. De chauffeurs voelen zich onveilig.

'Er zijn er in Tilburg drie toezichthouders. Maar die zitten meer op kantoor dan dat ze op straat zijn om de veiligheid te waarborgen. Dat moeten er veel meer zijn', zei FNV-vertegenwoordiger H. Klarenbeek na afloop van het besloten overleg.

Loco-burgemeester Aarts zei geschrokken te zijn van het geweld. 'En we moeten met z'n allen kijken wat we er aan doen. De bus is toch een soort van openbaar gebied, daar moeten we als gemeente ook de veiligheid garanderen.'

Het is volgens de bestuurder de bedoeling dat alle betrokken partijen geregeld om tafel gaan zitten om de veiligheid van chauffeurs te verbeteren.

Door de werkonderbreking stonden vrijdagmiddag honderden mensen op het station vergeefs te wachten op een bus. Rond drie uur kwam het busverkeer weer langzaam op gang.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden