Buitenseks

Soms weet je niet wat je leest. Dan lees je het nog eens, en nog eens, maar dan staat het er nog steeds....

Er komt dan een bord bij zo'n steeg, zo'n struikgewas of zo'nparkeerplaats te staan waarop in heldere symbooltaal worduitgelegd dat hier geneukt, gepijpt en gefistfuckt mag worden,mits veilig. Daarom komt er ook een condoomautomaat bij degedoogplek, en een toezichthouder in een portacabin diepotenrammers op een afstand moet houden en bij wie de mannen nagedane zaken al evaluerend een bakkie kunnen doen.

Tsja.

Amsterdam en seks, jarenlang was het een succesvollecombinatie. Maar de klad zit er in, dat is duidelijk. Ik zal nietzeggen dat het met Rob Oudkerk op de Theemsweg is begonnen, maardaar lijkt het wel op. Sindsdien is het niet meer zovanzelfsprekend dat Amsterdammers trots zijn op hun vrije moraalen seksindustrie. De PvdA-fractieleider in de gemeenteraad steldeeen paar weken geleden zelfs voor De Wallen te sluiten.

Dat kwam hem op een hoop hoongelach te staan, maar ik durf tewedden dat het binnen tien jaar zo ver is. De Wallen zullen daneen bonafide attractie voor het hele gezin zijn - zoiets als deZaanse Schans, of de Efteling. Het kan gewoon niet zo zijn datin het hart van de hoofdstad misdaad en verloedering wordengedoogd, die tijden zijn voorbij, hoe pittoresk de rode lantarensook gloeien. Iedereen snapt dat.

Behalve de VVD - die komt aankakken met gedoogzones voorhomoseksuele buitenseks. Hoe wereldvreemd kun je zijn? En waaromkomen er geen gedoogzones voor hetero's die het in de buitenluchtwillen doen? Wat is dat voor absurde discriminatie? Je kuntmoeilijk volhouden dat onveilige seks alleen een probleem vanhomo's is, en ook niet dat hetero's niet worden lastig gevallenals ze in een steeg bij het Rembrandtplein aan het rampentampenslaan.

Wat is dus het geval?

Dit: de grote denkers achter het VVD-plan leven in de waan dathomo's die elkaar in bosjes en struiken treffen dit doen omdatze verder nergens heen kunnen, ja, het zijn zielepoten diegeholpen moeten worden. Wie ook maar even nadenkt, weet dat diteen denkfout is. De aantrekkingskracht van buitenseks is nu juistdat het niet mag en dat je betrapt kan worden. Geen man die naareen bosje gaat waar op een groot bord staat dat hij zich daarvrijelijk aan zijn leuter mag laten trekken. Dan kun je net zogoed thuisblijven en je leuter met rust laten.

Er is nog iets geks aan de hand met de hoofstedelijke VVD: zewillen weer iets gedogen. Hoe verzin je het! Als iets ouderwetsis, is het wel gedogen. De tijdgeest háát gedogen - detijdgeest eist een harde hand, de knoet, fatsoen. Geen slapjanusvan een gedogende toezichthouder in een portacabin, maar eenkortgekapte, diknekkige agent die met de wapenstok getrokken debosjes induikt als hij onraad ruikt, excusez le mot. Dat mag jerepressie noemen, maar de echte liefhebbers van buitensekssmullen daarvan. En de rest van de mensheid heeft er ook baatbij.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden