'Buig voorover, uw gezicht interesseert me niet'

Deze week: spelen met bevelen.

Arnon Grunberg
null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

'Bück dich befehl ich dir/ wende dein Antlitz ab von mir/ dein Gesicht ist mir egal/ bück dich.' Zo begint het nummer Bück dich van Rammstein uit 1997.

Om te beginnen moet worden gezegd dat voor zover seks gepaard dient te gaan met muziek Rammstein een uitstekende keuze is. De Seksrabbijn heeft Rammstein leren waarderen in Afghanistan toen hij op stap was met het Nederlandse leger - volgens Wikipedia gaat Bück dich over de herenliefde, maar de Seksrabbijn vindt de tekst ambigu. Seks en oorlog liggen overigens in elkaars verlengde; niet voor niets zei de militair historicus Martin van Creveld dat oorlog het leukste is wat je kunt doen zonder je kleren uit te trekken.

Nu dan over de leukste activiteit waarbij je wél je kleren moet uittrekken.

Rollenspel

Zoals Rammstein impliceert is het bevel, al dan niet expliciet verwoord, een wezenlijk onderdeel van ons seksleven, waarbij we het bevel niet dienen te verwarren met liefdeloosheid. Seksualiteit is een rollenspel waarbij de wens een bevel kan worden.

Bouw het bevelen wel rustig op. Bent u voor de eerste keer met iemand intiem, kunt u zeggen: 'Buigt u zich alstublieft voorover, uw gezicht interesseert me echt niet.'

Kent u iemand een week, dan kunt u al roepen: 'Buk voorover! Je gezicht laat me koud.'

Het is goed als u of uw seksuele partner van tijd tot tijd voorover bukt en dat u duidelijk maakt dat het gezicht, hoe weelderig ook de haargroei mag zijn waarmee dat gezicht is versierd, soms onbelangrijk is. Maar wissel af, het kan prachtig zijn naar het gezicht van uw seksuele partner te kijken terwijl hij of zij klaarkomt. De ene week dus geen gezicht, de volgende week wel. Hoe verliefder je bent, hoe belangrijker het gezicht vrees ik.

Feminisme

Huiswerk voor volgende week: bij thuiskomt zegt u tegen uw man: 'Stop met koken, broek naar beneden en buk voorover.'

Zet Rammstein op en stop een komkommer of onrijpe banaan in het kontje van uw man. Een dildo kan natuurlijk ook, maar de Seksrabbijn vindt groente of fruit romantischer.

Als uw man vraagt: 'Wat is dit?', snoer hem dan de mond met één woord: 'Feminisme.' En duw vervolgens de komkommer of banaan dieper in het heerlijke lichaam van uw man.

Bent u zelf een man dan kunt u natuurlijk ook uw geslachtsdeel inzetten, maar zoals gezegd vindt de Seksrabbijn groente en fruit romantisch.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden