Brussel wil bonussen bij banken beperken

De Europese Commissie wil de bonussen en salarissen bij banken en beursgenoteerde bedrijven aan banden leggen. Ook ‘gouden parachutes’ bij ontslag hebben als het aan de Commissie ligt hun langste tijd gehad. Uitgangspunt is dat falend beleid niet beloond mag worden.

Van onze correspondent Marc Peeperkorn

Het voorstel van Europees Commissaris McGreevy (Interne Markt) wordt woensdag door de voltallige Commissie besproken. De plannen van McGreevy kunnen dan nog worden aangepast. Zeker is dat er ‘meer realisme in de beloningssystemen moet komen’, stelt een Commissiewoordvoerder. ‘Salarissen en andere vergoedingen dienen gekoppeld te worden aan werkelijk geleverde prestaties.’

McGreevy komt met aanbevelingen, niet met verplichte regels voor de lidstaten. Volgens de Commissie heeft zij niet de bevoegdheid om beloningsbeperkingen wettelijk op te leggen. Zou zij toch een poging wagen, dan wordt die vermoedelijk weggestemd door de EU-landen. Reeds bestaande Europese aanbevelingen uit 2004 over de salarissen bij beursgenoteerde bedrijven, worden tot nog toe nauwelijks nageleefd.

De eurocommissaris stelt voor dat een bank een bonus niet (of maar gedeeltelijk) uitbetaalt als de doelstelling niet gehaald wordt. De bonus kan helemaal geschrapt worden als de financiële instelling in zware problemen zit. Onlangs werd bekend dat topmannen van Fortis-België miljoenenpremies opstreken, terwijl de bank overeind werd gehouden met belastinggeld.

Als achteraf blijkt dat de directeuren hun prestaties hebben opgepoetst, kan het bestuur terugbetaling van al uitgekeerde bonussen eisen. Ontslagvergoedingen moeten in verhouding staan tot ‘bereikte prestaties’ en mogen geen ‘beloning voor falen zijn’, zo staat in het voorstel.

Verder wil McGreevy een grens stellen aan het variabele (winstafhankelijke) deel van de beloning. Dat moet risicovol gedrag en korte termijn handelen door directeuren tegengaan. ‘Het beloningsbeleid moet in lijn zijn met () de lange termijn belangen van de financiële onderneming’, aldus het voorstel.

Afgelopen maanden hebben verschillende Europese lidstaten (waaronder Nederland) aangedrongen op Europese (liefst wereldwijde) afspraken over salarissen bij banken en grote bedrijven. Zakenlieden kunnen nu topinkomens eisen met het argument dat die ook elders betaald worden.

De Europees Commissaris schrijft dat excessieve inkomens en bonussen niet de voornaamste oorzaak zijn van de huidige economische crisis. Maar volgens McGreevy staat het als een paal boven water dat de beloningspraktijken het management in de financiële sector hebben opgezweept tot onverantwoord risicovolle besluiten. Dat heeft tot ‘grote verliezen’ geleid bij banken en verzekeraars.

Bonus (vk) Beeld
Bonus (vk)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden