Brood

De fabrikanten van drinkontbijten kunnen wel roepen dat de moderne mens helemaal geen tijd meer heeft om uitgebreid te ontbijten, en dat hun vloeibare hapje daarom een uitkomst is, maar het allerlaatste onderzoek toont intussen keihard aan dat Nederlanders 's ochtends nog gewoon ontbijten met een kopje thee en een...

In opdracht van het VARA-radioprogramma Ontbijtradio hield de NOS Dienst Kijk- en Luisteronderzoek een telefonische enquête onder een representatieve groep van 250 mensen. Daaruit blijkt dat drinkontbijten maar aan een klein aantal mensen zijn besteed. De Nederlandse ontbijter eet brood, liefst bruin (69 procent), maar ook wit (11 procent). Daarbij drinkt hij of zij vooral thee (41 procent), koffie (29 procent) en melk (28 procent).

Veruit de meeste mensen (70 procent) ontbijten aan tafel. Meer dan de helft van de Nederlanders nuttigt de ochtendmaaltijd alleen. Van degenen die wel met anderen ontbijten, praat 11 procent over het nieuws en 41 procent over 'de dingen die die dag gaan gebeuren'.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden