Bron: 'Zwartboek BVH', Politievakbond ACP, januari 2010

Ter info: BVH staat voor Basisvoorziening Handhaving. Het is een grote database waarin de politie alle processen-verbaal, bekeuringen, observaties en andere informatie invoert.

'Met BVH is niet te werken. In de tijd dat wij op straat moeten zijn, slijten we nu voor de simpelste zaak uren achter de computer. Wanneer staat er nu iemand op die ballen heeft en zegt dat het zo niet verder kan?' (Brabant Zuid-Oost)

'Politiewerk is heel erg leuk, werken bij de politie niet meer zo. Je 'klikt' je een ongeluk om zaken in te voeren. Op mijn bureau vloekt honderd procent op dat computersysteem. HELP! WE HEBBEN EEN DRAAK VAN EEN SYSTEEM.' (Brabant-Noord)

'Na 33 jaar werken bij de politie is het de overheid eindelijk gelukt. Ik kan mijn werk niet meer goed doen. Ik lig er 's nachts wakker van. Ik ben op het gebied van computers een ervaren gebruiker. Maar toch, het lukt mij niet.' (Twente)

'Er is een goedkope oplossing gezocht. Als je op deze manier een systeem invoert in een commercieel bedrijf, vlieg je er gewoon uit en gaat het bedrijf plat.' (KLPD)

'Na een goed verhoor door een tweetal collega's, die regelmatig tussendoor hebben opgeslagen, was het verdachtenverhoor verdwenen. Verdachte was net aan het bekennen geslagen. De volgende dag hebben we maar weer zijn verhaal opgenomen.' (Zeeland)

'De verhouding moet zijn: straat 70 procent en bureauwerk 30 procent. Het is met BVH momenteel precies andersom. Eén troost: ik moet nog zeven jaar.' (Groningen)

'Dit systeem is er veel te vroeg doorgedrukt om de minister tevreden te stellen. Je wordt er regelmatig zomaar uitgegooid, zonder reden, of hebt plotseling geen rechten meer. Er verdwijnen aangiften, verhoren, enzovoort. (Zeeland)

'Er valt niet mee te werken. Onlogisch, zeer gebruiksonvriendelijk. Kost veel meer tijd. Weg ermee!' (Noord-Holland Noord)

'Het is een RAMPSYSTEEM zonder weerga. Zelfs intelligente jonge collega's die goed thuis zijn op de computer hadden het na vijf maanden ploeteren met BVH helemaal gehad.' (Gooi en Vechtstreek)

'Bij ons is het kommer en kwel. Alle rechercheonderzoeken worden vastgelegd in Word en niet in BVH. Zaken zijn gewoonweg niet meer terug te vinden. BVH is echt een absolute ramp.' (Brabant Zuid-Oost)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden