Broedplaats voor jongeren

Met een stage vergroot je als jongere de kans op een baan. Tientallen gemeenten bieden ze aan. Betaald.

'Jongeren moeten gewoon de kans krijgen te laten zien wat ze kunnen. Dan bouwen ze een netwerk op, kunnen ze contacten leggen, en als het meezit, kunnen ze blijven hangen en rollen ze in een echte baan.'


Het principe van de startersbeurs is niet zo ingewikkeld, zegt Ton Wilthagen, de Tilburgse hoogleraar arbeidsmarkt en samen met FNV Jong en CNV Jongeren de bedenker van een plan om de jeugdwerkloosheid te lijf te gaan.


Tientallen gemeenten doen vanaf volgende maand mee met de startersbeurs, waardoor jonge werklozen een betaalde stage kunnen lopen. Onder hen een aantal grote steden en regio's als Amsterdam, Nijmegen, Leeuwarden, de Drechtsteden en bijna de hele provincie Brabant. Honderden jongeren kunnen zo hun eerste schreden zetten op de arbeidsmarkt.


De gemeenten hebben tot 1 juli de tijd om bij minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid plannen in te dienen om de snel stijgende werkloosheid, niet alleen onder jongeren, te bestrijden. Voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid heeft Asscher 25 miljoen euro toegezegd.


De startersbeurs is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar met minimaal een mbo-2-diploma, om werkervaring op te doen bij werkgevers die ze zelf moeten zoeken. Als ze een werkplek hebben gevonden, kunnen ze zich bij de deelnemende gemeenten melden voor de beurs. De stage duurt maximaal zes maanden.


De jongere krijgt 500 euro per maand. De werkgever betaalt 100 euro, de rest is voor rekening van de gemeente. 'Het is een idee dat snel uitvoerbaar is. Daaraan is nu vooral behoefte', zegt Wilthagen.


Eind vorige maand zaten er 137 duizend jongeren tot 25 jaar zonder werk. Dat waren er weliswaar 4.000 minder dan in april, maar het is nog steeds veel te hoog, zegt Robbert Coenmans, sinds kort voorzitter van FNV Jong. 'Een op de zes jongeren is werkloos. We willen dat ze minimaal ervaring kunnen opdoen en tegelijkertijd voorkomen dat ze een gat in hun cv krijgen.'


Tilburg is al in april begonnen en stelt 175 beurzen ter beschikking. In Rotterdam (125), Lelystad (80) en Den Bosch (60) zijn ook al jongeren aan de slag. 'Omdat ze zelf een werkgever moeten zoeken verwacht ik dat actieve en ambitieuze jongeren zich zullen melden; voor werkgevers een aantrekkelijke doelgroep, zegt de Tilburgse wethouder Auke Blaauwbroek.


'Dankzij mij staat het straatbeeld op de agenda'


toby van baast (25)


Bachelor en master planologie


Stage bij de gemeente Loon op Zand


'In mijn sector is weinig werk, zeker voor beginners met weinig werkervaring. Ik heb sinds juli, nadat ik was afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, acht sollicitatiebrieven gestuurd. Voor een startersbeurs heb ik achttien gemeenten gemaild, alles wat vanuit Tilburg een beetje te bereizen is. Na anderhalve maand belde het afdelingshoofd uit Loon op Zand en Tilburg wilde mijn startersbeurs betalen.'


'Ik doe veel ervaring op. Het is me gelukt het straatbeeld op de agenda te krijgen. Vooral dat van de hoofdwegen vond ik niet aantrekkelijk. Daarover heb ik een presentatie gegeven, we hebben gediscussieerd, en het is overgenomen. Leuk, toch?


'Ik werk me nu in om werkzaamheden over te nemen van collega's van de afdeling procedures. Dat gaat om aanvragen als: mag er een kapperszaak in een woonhuis. Praktische zaken die tijdens mijn studie niet aan bod zijn gekomen. Of ik kan blijven, hangt af van het werk dat ik lever. Maar ik ben ook afhankelijk van hoe de gemeente omgaat met de bezuinigingen. Er gaan collega's met pensioen. Het is de vraag of hun vacatures worden opgevuld.


toby's werkgever


'We proberen Toby alle facetten van het vak te laten zien', zegt Paul Bexkens, afdelingshoofd ruimtelijke ontwikkeling, die er niet lang over hoefde na te denken toen Toby zich meldde. 'Iemand kan niet op de arbeidsmarkt komen, terwijl hij jarenlang in zichzelf heeft geïnvesteerd door hard te werken. Zo iemand verdient een kans.'


emily luisterburg (21)


Toerisme, niveau mbo-3


Stage bij Fashion Outlet, Rotterdam


'Ik heb een stuk of vijftig sollicitatiebrieven geschreven, maar ik werd nergens uitgenodigd omdat ik niet genoeg ervaring heb. Ik wilde graag op een bungalowpark of bij een reisbureau werken. Ik heb uiteindelijk ook gesolliciteerd op vacatures voor meubelmaker, in winkels, op kantoor. Ik vind veel leuk.


'Sinds oktober zat ik thuis. Ik was al in 2011 klaar met mijn opleiding. Ik heb nog bij een bakker gewerkt, en bij de Action, maar ik kon er niet blijven. Doorleren op mbo-4 niveau is geen optie, mijn moeder is ernstig ziek. Dan komt het er niet van te studeren.'


'Dankzij de startersbeurs ben ik terechtgekomen bij Fashion Outlet, een winkel die restpartijen kleding opkoopt en die tegen veel lagere prijzen verkoopt. De winkel bestaat nog maar kort, daardoor is er veel te doen.


'Ik help niet alleen klanten, ik help ook mee de winkel organiseren. Ik heb er nu twee maanden op zitten en heb het hier prima naar mijn zin. Ik heb onder stress leren werken. Heel leuk!'


emily's werkgever


'Waarom doen we mee? Er meldde zich een jonge dame bij ons. Een zonnetje. Ze wil gewoon werken, maar kreeg geen kans. Hier wel. Ze pakt aan. Zelfs toen ze van de trap was gevallen, kwam ze gewoon.


'Ze kan hier ervaring opdoen. Die kans moeten jongeren krijgen. Ik denk niet dat we haar kwijt zouden willen. Maar ze moet nog wel leren, bijvoorbeeld dat je in het bijzijn van klanten niet alles zegt.'


'Ik weet nu wat het is om onder stress te werken'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden