Britten zetten zich schrap tegen hoog water

Groot-Brittannië maakt zich opnieuw op voor ernstige watersnood. Het Britse Milieuagentschap waarschuwde zondag voor ernstige overstromingen op veertien plaatsen naast de Theems, berichtte de BBC.

In Groot-Brittannië wordt gewaarschuwd voor ernstige overstromingen. Beeld getty
In Groot-Brittannië wordt gewaarschuwd voor ernstige overstromingen.Beeld getty

Het land kampt al geruime tijd met overlast door hoog water. Sinds december zijn duizenden woningen getroffen. De rol van het Milieuagentschap is daarbij niet onomstreden. Minister Eric Pickles, verantwoordelijk voor de strijd tegen het hoge water, erkende dat de overheid waarschijnlijk teveel leunde op de adviezen van de organisatie.

'Misschien waren we te afhankelijk van het advies van het Milieuagentschap. Ik denk dat we nu wel doorhebben dat we hadden moeten baggeren', zei Pickles. 'Het spijt me dat we naar het advies hebben geluisterd. We dacht dat we met experts te maken hadden', schamperde de bewindsman.

Nederlandse delegatie
Een gesprek zondag tussen de Britse overheid en een Nederlandse delegatie over de aanpak van de wateroverlast in Groot-Brittannië, heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat zondag.

De delegatie van Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen (UVW) en het kenniscentrum Deltares was zondag op uitnodiging van de Britse regering in het land om het probleem te bespreken. 'Het was een oriënterend gesprek, een analyse van de problemen. Nu wachten we verder op Groot-Brittannië.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden