Britse weigerambtenaar vecht ontslag aan bij Europese Hof

Een Britse weigerambtenaar is bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens een rechtszaak begonnen tegen het besluit van een gemeente om haar te ontslaan. Vanwege haar christelijke geloof had Lillian Ladele geweigerd ceremonies te voltrekken waarin homo's een geregistreerd partnerschap aangaan.

VAN ONZE CORRESPONDENT PATRICK VAN IJZENDOORN

LONDEN - Ze wordt in Straatsburg vergezeld door drie christelijke landgenoten die vanwege hun geloofsovertuiging eveneens problemen hadden gekregen op de werkvloer. De uitspraak zal ook gevolgen hebben voor Nederlandse weigerambtenaren.

De Londense deelgemeente Islington, die als progressief bekendstaat, zette Ladele enkele jaren geleden op non-actief omdat haar principiële weigering in strijd was met het 'waardigheidsbeleid'. Dit was het begin van een lange rechtsgang. Aanvankelijk oordeelde de kantonrechter dat Ladeles gewetensbezwaren zwaarder wogen dan de gelijkheidswetgeving die in 2007 was geïntroduceerd. Daarin staat onder meer dat ambtenaren geen onderscheid maken op basis van sekse. Hogere rechters draaiden deze uitspraak terug. Zij waren het eens met het standpunt van de gemeente dat ze gewoon haar werk doen, geloof of geen geloof.

Ladele is niet de enige christen zich zich gediscrimineerd voelt. Bij het Europese Hof bevindt ze zich in gezelschap van een stewardess die geen ketting met een kruisje mocht dragen. Haar werkgever, British Airways, verschool zich achter het excuus dat het niet bij het uniform past, een redenering die het niet hanteert bij andersgelovigen.

Een kruisje was ook de reden dat een verpleegster door een ziekenhuis In Exeter naar een administratieve functie werd overgeheveld. Het dragen van ketting zou in strijd zijn met de Arbo-voorschriften. De vierde persoon is een christelijke gesprekstherapeut die weigerde homoseksuelen te voorzien van relatieadviezen.

Het viertal kreeg afgelopen jaar onverwachte steun van de Britse Gelijkheids- en Mensenrechtencommissie. In een uitspraak stelde deze waakhond dat de hoge rechters de gelijkheidswetgeving in religieuze zaken wat 'te nauw' hebben geïnterpreteerd.

De commissie verklaarde dat het mogelijk moet zijn 'redelijke voorzieningen' te treffen op de werkvloer. 'Als een jood verzoekt om vanwege zijn geloof niet op zaterdag te hoeven werken, kan zijn werkgever daar bij het opstellen van het werkschema rekening mee houden. Met deze redelijke aanpassing is zowel de werkgever als de werknemer gebaat,' zo gaven de commissieleden als voorbeeld.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden