Britney geeft verstandige tips

Vergeleken met haar eigen zorgen - 'Zullen er van mijn nieuwe cd weer 27 miljoen exemplaren worden verkocht of moet ik toch met een miljoen minder genoegen nemen?' - zijn problemen als 'mijn gezicht zit onder de pukkels' of 'jongens zien mij niet staan' natuurlijk maar ordinair en eigenlijk onbelangrijk....

Tegen Richard (14) die door alle meisjes wel lief en leuk wordt gevonden, maar nog steeds geen vriendinnetje heeft, zegt ze: 'You sound like a great guy. . . The perfect girl is worth waiting for, so just chill out.' Voor al haar fans heeft zij op www.bbc.co.uk/so/agony persoonlijk een warm woord over.

Nou ja, 'persoonlijk'. Ze wordt natuurlijk wel geholpen door doctor Kate en counsellor Kirsty, de vaste deskundigen van de BBC-website. En dat ze ál haar fans raad geeft, is ook iets te enthousiast gesteld. 'Dat is natuurlijk niet te doen', lacht de internetmedewerker van de Engelse zender.

De afgelopen drie weken stortten achtduizend twijfelaars, heimelijk verliefde en gefrustreerde tieners per e-mail hun hart uit. Officieel bij Britney, maar feitelijk bij de internetredactie. Dag en nacht was een team van vijf man bezig met het lezen en selecteren van de mailtjes.

Uiteindelijk hoefde Britney maar veertien vragen te beantwoorden; de andere 7986 mailtjes zijn onbeantwoord naar de virtuele prullenbak gesleept. Britney blijkt niettemin een 'voorbeeldige' raadgever. Eén en al inlevingsvermogen en wijsheid.

In mooie bewoordingen steekt ze de 15-jarige Pam, die vreselijk gepest wordt op school en ten einde raad is, een hart onder de riem: 'I really admire you for having the courage te overcome this. . . I have learned that the most important thing is to believe in yourself.'

Nu heeft Britney, die natuurlijk nooit is gepest en dagelijks wordt bedolven onder de fanmail, wel makkelijk praten. Maar goed, in wezen gaat het ook helemaal niet om dat meisje. Britney doet dit vooral omdat het 'een fantastische manier' is om te laten zien 'dat popsterren ook echte mensen zijn'. Goed voor haar imago dus.

Vandaar dat haar antwoorden soms wel erg verstandig zijn, onwaarschijnlijk verstandig. Zo zegt ze tegen de 14-jarige Ena, die van haar moeder niet uit mag met een jongen van 20 op wie ze verliefd is maar die al een vriendin heeft: 'To be honest I wouldn't even think about going out with a guy who already has a girlfriend. . . Your mom does have a point, there is a big age difference. . . at some point he may expect more from you than you are willing to give.'

Zo'n antwoord wil je toch helemaal niet horen van je idool? Dat moet counsellor Kirsty zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.