Brieven

Normale buurman

Ik ben wel geschrokken. In de Volkskrant van dinsdag kwam de buurvrouw van Jasper S. aan het woord. Zij noemde S. een heel normale buurman. S. kwam vaak bij haar over de vloer. 'Even de betonmolen lenen', dat soort dingen. Nu hebben wij dus ook een heel normale buurman en nou ben ik bang dat er iets niet in de haak is. Net als bij S. gaat het bij ons om een degelijk gezin met twee kinderen. Maar het wordt nog vreemder. Onze buurman komt namelijk nauwelijks bij ons thuis. En dingen lenen doet hij al helemaal nooit. Uitlenen wel trouwens. Mijn echtgenoot Hans mag elk voorjaar zijn hogedrukspuit gebruiken, maar ik heb Hans gezegd dat we dat voorlopig maar niet meer moeten doen.

Nu ben ik dus meteen maar even de archieven ingedoken om na te gaan of er bij ons in de buurt wel eens zware misdrijven zijn gepleegd, maar in het archief van het Hunderts Nieuwsblad kan ik niet verder terugzoeken dan het jaar 2000.

Zou het geen goed idee zijn om een lijst te maken van alle normale buurmannen in de regio en daarmee naar het politiebureau te gaan om te kijken of zij wellicht in verband kunnen worden gebracht met onopgeloste verkrachtingen of moorden die in de vorige eeuw zijn gepleegd? Een kleine moeite, en ik kan me niet voorstellen dat er niets te vinden is!

Marijke van Ravenzwaaij

Jan van Sneerselstraat 734-a

Beerensdijk

Niets te verbergen

Naar aanleiding van de ophef die is ontstaan na het verwijderen van de toiletdeuren in het gemeentehuis, voel ik mij genoodzaakt te reageren.

In het gemeentehuis geldt, zoals in alle openbare gebouwen van Nederland, een rookverbod. Helaas hebben wij moeten concluderen dat een of enkele medewerkers dan wel regelmatige bezoekers dit verbod aan de spreekwoordelijke laars lapten. Met name in de late herfst- en wintermaanden werden de sanitaire voorzieningen misbruikt voor de slechte gewoonte van slechts enkelen.

Wij hebben de misbruikers de gelegenheid gegeven zich vrijwillig te melden, maar zonder resultaat. Daarom is vanuit de gemeenteraad besloten om de toiletten meer zichtbaar te maken en de mogelijkheid tot gebruik waar de toiletten niet voor bedoeld zijn te ontmoedigen.

Tegen de mensen die zich door het weghalen van de deuren in hun privacy voelen aangetast, willen wij graag zeggen: wie niet rookt, heeft in principe niets te verbergen. Met dit kleine offer kunnen wij een schoon en opgeruimd gemeentehuis garanderen.

In de hoop u voldoende te hebben ingelicht, verblijf ik.

Ferrand Krings

Woordvoerder Gemeente Hunderts Ryck

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden