Brieven

Oproep

Naar aanleiding van de gebeurtenissen vorige week in Haren heeft het college van B & W zich gebogen over de vraag hoe te handelen bij een soortgelijke calamiteit in onze gemeente. Wij zijn ons bewust van de complexiteit van de situatie, en hebben met grote zorg alle mogelijke factoren op waarde proberen te schatten, zonder daarbij vooruit te willen lopen op de conclusies van de Commissie Cohen. Zowel de 'sociale' als de 'traditionele' media hebben hun rol gespeeld, maar ook aan de kant van de overheid lijken fouten te zijn gemaakt. En laten we vooral de jongeren zelf niet vergeten. Het gaat om een uitzonderlijke situatie, en het aanwijzen van een schuldige partij lijkt op dit moment voorbarig.


Daarom zouden wij de bewoners van Hunderts Ryck willen vragen om, hangende het onderzoek, even niets meer te organiseren. Zolang de exacte oorzaak nog niet bekend is, moeten wij het risico van oncontroleerbare menigtes koste wat het kost voorkomen. Tot nader order raden wij derhalve aan het organiseren van bijvoorbeeld buurtbarbecues, wandeltochten en (vanzelfsprekend) verjaardagen op te schorten.


Wij begrijpen dat een dergelijk verzoek nogal wat van u vraagt. Daarom is er aanstaande woensdag in het dorpshuis van Bloemwedde een informatieavond om u over het een en ander bij te praten. Graag uw aanwezigheid bevestigen op onze website en voor zover mogelijk aangeven met hoeveel mensen u van plan bent te komen.


Ferrand Krings, Persvoorlichter

Gemeente Hunderts Ryck

Wietpas

Als uitbater van Coffeeclub Hunderts Delight zou ik ook wel graag eens wat willen zeggen. De afgelopen dagen hoor ik steeds meer gezeik over de wietpas. Het systeem zou niet werken en tot overlast leiden. Bovendien zou de landelijke invoering van de pas sowieso zinloos zijn, omdat het een nationale regeling is die is bedacht voor allerlei regionaal gehannes met drugstoeristen.


Een zootje burgemeesters vindt nu dat een volgend kabinet de wietpas maar moet afschaffen. Dat is dus echt niet oké. Waarom opeens al die haast? Heel a-relaxed. Ja, het is een kutsysteem, maar dat wisten we van te voren ook al en toen was het geen reden om de pas niet in te voeren. Dus.


Wij coffeeshophouders kunnen trouwens prima omgaan met kutsystemen. Kijk maar naar die hele gedoogshizzle. Maar het moet dus niet de hele tijd veranderen. God mag weten waar die mafkezen straks weer mee komen.


Zelf had ik dus net een heel nieuw systeem uitgerold, waarbij je polmpuntjes kan sparen en je de wietpas kan upgraden naar een haspas of cannabiscard. Met nieuwe statusdingen en alles. Allemaal toffe akties. Moet ik dat nou allemaal weer weggooien? Chill gewoon. Laat ons lekker, en doe gewoon even rustig met je nieuwe plannetjes. We begonnen net een beetje te wennen.


Jarno Wanders,

Cannabisdetaillist,

Berclum

Media

De afgelopen week hebben wij ons behoorlijk gestoord aan de media.


Om de Griekse bevolking een hart onder de riem te steken, organiseerden wij zaterdag het Fetafest 2012. Wij zouden huisgemaakte feta gaan verkopen op de markt in Berclum. De opbrengst zou naar een goed doel gaan. Om de actie te promoten, hadden wij zelfs een facebookpagina en het twitteraccount @fetafest2012 aangemaakt. Onze pagina is door bijna niemand geliked en ook een retweet was blijkbaar te veel gevraagd.


RTV Hundert en deze krant meenden, ondanks persberichten, geen enkele aandacht aan het evenement te hoeven besteden. Uiteindelijk hebben wij bijna een halve dag in de herfststorm achter een oplegger vol verse feta gestaan en zitten wij met een financiële strop van 350 euro.


Het ergste vinden wij overigens nog dat de media ook de afgelopen dagen geen enkele aandacht aan het door hen veroorzaakte debacle hebben geschonken. Dagenlang zijn de pagina's en programma's gevuld met inwoners, experts en politici die het Fetafest 2012 allemaal maar wat graag negeerden. Om moe van te worden.


Mochten er nog kaasliefhebbers zijn die graag van een voordeeltje gebruikmaken, dan kunnen die zich tot dinsdag, uiterlijk woensdag, melden in onze taveerne.


Patty en Nana Nagelkerke- Korossiadis, Hundert

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden