Brevok moeiteloos langs onsamenhangend AMVJ

Tijdens de openingsronde van de competitie maakten de titelpretendenten geen fout. Kampioen Dynamo stond Sudosa in totaal slechts zeven punten toe....

Van onze volleybalmedewerker

BREDA

(3-1). Brevok bleef via 3-0 gemakkelijk op de been tegen AMVJ.

Vorig seizoen was Brevok met uitdagend, onorthodox spel de smaakmaker van de competitie. Door de komst van international-spelverdeler Misha Latuhihin en van de gewezen Geldrop-trainer Jan Meertens is er echter veel veranderd in Breda.

Voor het vernieuwde Brevok lijken eerder sleutelwoorden als soberheid, discipline en doelmatigheid van toepassing. Meertens - voor het eerst in zijn carrière buiten Geldrop werkzaam - probeert zijn aandeel in de gedaanteverandering van zijn team te bagatelliseren: 'Wat de spelers buiten het veld doen zal mij worst wezen, als ze het binnen de lijnen maar waarmaken. Maar het is wel zo dat dit seizoen alleen de aanvoerder met de scheidsrechter praat.

'Vorig jaar stonden er steevast vijf man rondom de bok. En wie vijf minuten te laat komt op de training, kan ook op een fikse uitbrander rekenen.'

De tegenstand van AMVJ was zaterdagavond te zwak om de ware kracht van Meertens' Brevok te testen. De nog onwennige spelverdeler Latuhihin kon zich ongestraft enkele regiefouten veroorloven. Eigenlijk liepen alleen de combinaties met de uitblinkende Arno van Solkema echt gesmeerd. Ook de naar Breda gehaalde jeugdinternational Allan van der Loo liet enkele steekjes vallen zonder dat AMVJ daarvan kon profiteren.

De Amstelveners lijken ernstig verzwakt door het recente vertrek van oud-international en strandspecialist Marko Klok naar het Duitse Friedrichshafen. Zijn vervanger, de 25-jarige Rus Koukarstev, speelde onopvallend en kon de beoogde voortrekkersrol nog niet waarmaken.

AMVJ opereerde onsamenhangend en kon Brevok geen moment onder druk zetten. De uit Argentinië teruggehaalde trainer-coach Memo Mariani zat zich dan ook anderhalf uur lang op de bank te verbijten: 15-9, 15-10, 15-7.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden