'Brein' ontvoering Melchers opgepakt

Nederlandse politieagenten hebben zondag in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro de Antilliaan Izaan M. (49) aangehouden. Hij geldt als hoofdverdachte in de ontvoeringszaak van miljonairsdochter Claudia Melchers....

Van onze verslaggever

Op 12 september overvielen drie mannen Melchers in haarwoning in Amsterdam-Zuid. Zij hielden haar twee dagen vast ineen vakantiepark bij Doetinchem. M. is een bekende van justitieop Curaçao.

Volgens getuigen werkte hij zich op van drugskoerier tot grotespeler in de Antilliaanse drugswereld. In Nederland bezat hij eenkapitale villa in het Gelderse Laag-Keppel, niet ver van de plekwaar Claudia Melchers werd vastgehouden. De Belastingdienst heeftbeslag gelegd op het huis. Voordat Izaan M. in de criminaliteitbelandde, werkte hij als rechtbank- en sportverslaggever voor Antilliaanse kranten. Ook had hij een mislukte carrière alspopmuzikant.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie heeftNederland een uitleveringsverdrag met Brazilië, maar isBrazilië niet verplicht de man uit te leveren. Het ministeriemoet nog besluiten of het daadwerkelijk om de uitlevering van M.zal vragen.

Eerder arresteerde de politie een neef van M., Lorenzo M.(46). De vader van Lorenzo, tevens zijn advocaat, schreef daarop in een brief aan de rechter-commissaris dat zijn neef Izaan M.achter de ontvoering zat. Lorenzo, die op de Antillen metdrugsmisdrijven in verband wordt gebracht, bridgede op de avondvan de ontvoering met de partner en een vriend van ClaudiaMelchers.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden